Klara dig 72 timmar vid kris

Kampanjbild 72 timmarI Sverige lever de flesta ett säkert och tryggt liv med alla tänkbara bekvämligheter. Men även ett modernt samhälle är sårbart. Vid en kris kan det ta dagar innan samhällets service fungerar normalt igen. Hur beredd är du om något skulle hända?

Vi vill hjälpa dig att vara förberedd

Genom kampanjen 72 timmar vill vi öka din krisberedskap och förståelse för hur samhället fungerar och hur våra allmänna resurser prioriteras i en kris. Kom och besök oss den

Om kampanjen

Kampanjen 72 timmar ska göra fler människor förberedda på att det kan inträffa en kris eller allvarlig samhällsstörning. Genom checklistor och konkreta tips och råd ska det vara lätt att öka sin egen krisberedskap och få förståelse för hur samhället fungerar och agerar i kris.

Kampanjen drivs gemensamt av Finspångs och Norrköpings kommuner.

I ett test låter vi två personer, Norrköpings kommuns säkerhetschef Richard Tjernström och Finspångs kommuns beredskapssamordnare Nina Öberg, under tre dygn, 15-18 november, uppleva och hantera det som händer när strömmen går och vattnet försvinner ur kran.

Följ Nina och Richards upplevelser och erfarenheter

Testet genomförs för att prova rekommendationerna från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och att dela med oss av de erfarenheter och den kunskap som Richard Tjernström och Nina Öberg har och får genom detta test.

Följ vår direktrapportering på vår Facebooksida mellan den 15 och 18 november. Nina och Richard beräknar att direktsända onsdag till lördag kl. 10 samt kl. 20. Du kan även passa på att ställa frågor till dem om hur det funkar och om krisberedskap. Länkar till mer information och sociala medier hittar du till höger.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image