Ung entreprenör prisades

10 november 2016 kl. 20:06

Det var en rörd och smått chockad stipendiat som överraskades under lunchen i Bildningen.Malin Fritiofsson - Årets kulturstipendiat i Finspång

– Jag visste ingenting. Jag visste inte ens om att det här stipendiet fanns, säger Malin Fritiofsson när applåderna från alla lunchrastande elever tonat ned något.

Det blev känslosamt när utbildningsrådet Stefan Carlsson (V), och socialrådet Ulrika Jeansson (S) ”stormade” in i matsalen på Bildningen med blommor, tavla och en check värd 10 000 kronor. Ansiktsfärgen blev något mer röd och en och annan tår syntes också.

– Vad de lurade mig. Jag hade verkligen ingen aning. Helt galet, men förstås kul, sammanfattar Malin och drar ena handen över ögonen.
Anledningen till att Malin fick stipendiet är hennes engagemang med Sommarrocken, som i år bland annat gästades av Pugh Rogefeldt. 2016 års Sommarrock var det fjärde i ordningen med Malin som huvudansvarig.

– Tankemässigt är jag redan igång med nästa års Sommarrock. Men jag har inte bokat några band eller så ännu, förklarar 22-åringen med det stora hjärtat för Finspång.

– Vi har det mesta i Finspång och behöver inte pendla till Norrköping för att ha roligt eller gå på ett bra gymnasium. Allt finns här, poängterar Malin.

Vad ska du göra med pengarna?
– Det vet jag inte ännu. Boka ett band, ha,ha. Nä, vi får se.

I motiveringen står bland annat att Malin får kulturstipendiet tack vare sitt engagemang och driv som kommer både ung och gammal till glädje i Finspång.

Malin Fritiofsson har nyligen börjat en tjänst där hon bland annat ska marknadsföra gymnasieskolan Nya Bergska. Ett jobb som verkar perfekt för den unga entreprenören.

Bild & text: Mikael Grip, Norrköpings tidningar

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image