Sjukanmälan

Bergska gymnasiet använder sig av frånvarosystemet Skola24 för registrering av sjukfrånvaro.

Eleverna sjukanmäler sig via systemet och föräldrar och vårdnadshavare har möjlighet att ta del av sitt eller sina barns närvaro och frånvaro via systemet.

I första hand ska en sjuk elev anmäla sin sjukfrånvaro via telefon på telefonnummer 0515-869 16.

Sjukanmälan ska göras varje sjukdag före kl 08.00.

Om du inte har en knapptelefon eller vill ha en personlig kontakt så kan du naturligtvis fortfarande lämna sjukanmälan direkt till kontaktläraren.

Så här gör du

Du som ringer måste använda en knapptelefon och det enda du behöver göra är att knappa in elevens 10-siffriga personnummer.

Du kan avbryta frånvaroanmälan när som helst under samtalet. När registreringen är klar kommer en bekräftelse. Lägger du på luren innan bekräftelsen kommer anmälan att avbrytas.

Det är viktigt att du ringer före kl 08.00 för att frånvaroanmälan ska gälla samma dag.

Om du sjukanmäler dig efter kl 08.00 så måste frånvaroanmälan göras direkt till elevens kontaktlärare som då registrerar dagens frånvaro i vårt frånvarosystem.

Vad registreras i frånvarosystemet?

I frånvarosystemet Skola24 kommer det att registreras vilken tid du anmälde frånvaron och från vilket telefonnummer du ringde.

Om du inte har en knapptelefon eller vill ha en personlig kontakt så kan du fortfarande lämna sjukanmälan direkt till kontaktläraren.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image