Yrkesintroduktion Bygg- och anläggning (IMYRKBA)

IMYRKBA är en utbildning för elever som saknar behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet men som är intresserade av en yrkesinriktad utbildning. Målet med utbildningen kan antingen vara att nå behörighet till det nationella programmet Bygg- och anläggning eller att förberedas för yrkeslivet. 

Du söker utbildningen på gymnasiestudera.se.

Antal sökbara platser: 5

Hur går studierna till?

Du läser ämnen och kurser på den nivå och i den omfattning som passar dig. Studierna bedrivs på heltid.

I din studieplan kan ingå grundskole­ämnen som du inte har godkända betyg i samt karaktärsämnen från Bygg- och anläggningsprogammet. Arbetsplatsförlagt lärande eller praktik ingår i utbildningen.

Vad du lär dig

  • Under det första året ges du en god inblick i karaktärsämneskurser för Bygg- och anläggningsprogrammet, t ex kursen Bygg- och anläggning 1, 200 p.
  • Du kombinerar studier med arbetsplatsförlagt lärande eller praktik inom den bransch du är intresserad av.
  • Du får kunskaper om byggbranschens olika yrken och får lära dig att hantera olika material, verktyg och maskiner samt planera och genomföra arbetet med tidsenliga metoder och hjälpmedel.
  • Du kan få möjlighet att studera entreprenörskap genom att starta och driva UF-företag under ett år tillsammans med dina studiekamrater.

Händer som slår med hammare foto Evelina SvenssonEfter det första året

Om du når behörighet till ett nationellt program kan du söka Bygg- och anläggningsprogrammet. Den utbildningen kan leda till yrken inom anläggning, husbyggnad, måleri och plåtslageri. 

Genomför du hela din utbildning på IMYRKBA så förbereder det dig för kommande yrkesliv inom byggbranchen. 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image