Finspångs kommun har undertecknat Borgmästaravtalets mål för 2030

06 april 2018 kl. 08:10

Efter beslut i kommunfullmäktige har kommunstyrelsens vice ordförande Herman Vinterhjärta undertecknat Borgmästaravtalet för klimat och energi, som en fortsättning på Finspångs kommuns engagemang för att motverka klimatförändringar.

Herman Vingerhjärta undertecknar borgmästaravtaletBorgmästaravtalet för klimat och energi är ett europeiskt initiativ som samlar kommuner, städer och regioner som vill visa att det går att minska utsläpp av växthusgaser i en snabbare takt än enligt Europeiska Unionens (EU) målsättning, och som vill ta krafttag för att öka samhällets motståndskraft mot klimatförändringar.

Avtalet undertecknades vid en ceremoni i Stockolm under överseende av David Donnerer, Communication Officer at the Convant of Mayors Office. Avtalet är en uppdatering och förlängning av Borgmästaravtalet, som Finspångs kommun undertecknade redan 2009.

Enligt det nya Borgmästaravtalet åtar sig Finspångs kommun

  • att minska utsläppen av koldioxid (och eventuellt andra växthusgaser) med minst 40 procent till år 2030, jämfört med 1990
  • att öka klimattåligheten genom att anpassa kommunen efter klimatförändringarnas följder 

- Vi har prioriterat arbetet med energi- och klimatfrågor under en längre tid och breddar nu arbetet genom att också ta fram en handlingsplan för klimatanpassning, säger Herman Vinterhjärta, vice ordförande kommunstyrelsen.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image