Anlagd brand

De anlagda bränderna kostar närmare en miljard kronor per år. Här är åtta goda råd för hur du minimerar riskerna där du bor. 

Tips för att minska risken för anlagd brand

  1. Håll objudna gäster ute. Se till att dörrar till källare, soprum, vindar, förråd, garage och andra allmänna utrymmen hålls låsta.
  2. Kontrollera att dörrstängaren är tillräckligt stark att slå igen dörren och att låsmekanismen inte är så trög att dörren stannar i olåst läge. Uppmana de boende att rapportera allt misstänkt till polisen.
  3. Se till att hålla trapphus och entréer fria från brännbart material.
  4. När du sätter upp meddelanden i trapphuset till hyresgästerna - använd alltid anslagstavla med glas eller genomskinlig plast.
  5. Samla inte skräp som lätt kan tändas på i källare och på vindar. Informera hyresgästerna om riskerna med att ha för mycket brännbart material i förråden.
  6. För att öka möjligheten att förhindra containerbränder bör containrar med låsbara lock användas. Om man använder öppna containrar, se till att de placeras minst sex meter från byggnad eller utstickande tak.
  7. Beskär vegetation - särskilt intill fasader. Det möjliggör ökad upptäckt och kan avskräcka eventuella brandanläggare.
  8. Bra belysning håller oönskade besökare borta. Det finns numera billiga utomhusarmaturer med rörelsedetektor som tänder lyset när någon rör sig i närheten.

Fastighetsskötare kan ge goda råd om brandskydd till hyresgäster.

Tänk på att tillfället gör brandanläggaren. Minimera riskerna i ditt bostadsområde.

Genom samarbete kan vi minska antalet bränder och få ett säkrare och tryggare bostadsområde!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image