Brandskydd i flerbostadshus

Rökfyllt rum, fotograf Cecilia Claesson, Svenska brandskyddsföreningenVarje år omkommer cirka 120 personer i Sverige i bränder, de flesta av dem i samband med bränder i bostäder. 
 
Många enkla åtgärder kan vidtas för att förhindra brand och för att minska dess konsekvenser. Till exempel hade många av dem som omkommer i bostadsbränder överlevt om det funnits brandvarnare i bostaden.
 
Nu har Myndigheten för samhälsskydd och beredskap tagit fram information som riktar sig till hyresvärdar, bostadsrättsföreningar och andra som äger, förvaltar eller hyr ut boende i flerbostadshus.
 
Informationen beskriver kortfattat vilket ansvar olika parter har för brandskyddet och de vanligast förekommande brandskyddsinstallationerna i flerbostadshus.
 
Den ger också olika tips och idéer kring hur du skyddar din byggnad från brand. Informationen är tänkt som ett stöd i det systematiska brandskyddsarbetet som ska bedrivas i fastigheten.
 
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap har också tagit fram ett informationsblad om brandskydd, som riktar sig till den enskilde lägenhetsinnehavaren. Bladet kan kopieras och delas ut till de boende.

Läs mer om flerbostadshus på Myndigheten för samhällsskydds hemsida och beredskap under Mer information.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image