Hjärtstartare

Symbol för hjärtstartareDagens hjärtstartare är mycket enkla att använda och kan användas av alla. De ger talade instruktioner till användaren hur man ska göra och man kan inte avge en stöt om det inte är nödvändigt.

Det finns flera olika modeller av halvautomatiska hjärtstartare som lämpar sig för personer utan sjukvårdsutbildning. Hjärtstartaren vägleder användaren genom talade instruktioner och ibland också ikoner.

Hjärtstartaren analyserar hjärtats rytm och kan avgöra om det är lämpligt att ge en elektrisk stöt, en defibrillering. Eller om det är bättre att göra hjärt- och lungrädddning. Som användare kan du inte ge en stöt om hjärtstartaren inte rekommenderar detta.

Närmaste hjärtstartare

I Finspångs kommun finns det hjärtstartare utplacerade av olika företag. Om olyckan är framme är det bra att veta vart närmaste hjärtstartare finns.

Sveriges Hjärtstartarregisters webbplats kan du se var närmaste hjärtstartare finns i Finspångs kommun (under förutsättning att företaget har registrerar sin hjärtstartare). Se länk under rubriken Mer information till höger på sidan.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image