Betala faktura

Finspångs kommun har avtal med Swedbank och Bankgirot för banktjänster och betalningsflöden. Därför vill vi att du betalar dina fakturor till vårt bankgiro genom att använda den avi som finns på fakturan.

Betalar du via Internet måste du uppge vårt bankgiro som är 5305-3864 för OCR-betalningar. För övriga betalningar är det 132-7493.

Betala med autogiro

Anmäler du dig till autogirot kommer dina betalningar till oss automatiskt. Det enda du behöver tänka på är att pengarna finns på ditt konto dagen innan betalning.

Fakturan får du i god tid så att du kan kontrollera den och påpeka eventuella felaktigheter. På fakturan står det hur stort beloppet är som dras via autogiro.

Vi ser till att betalningen görs i rätt tid, varken för tidigt eller för sent. Dessutom är det gratis. På så sätt riskerar du inte att få dröjsmålsränta eller inkassokrav.

Är du på semester kan du koppla av utan att tänka på kommunens räkning där hemma, som du annars hade fått betala i förskott.

Om det inte skulle finnas pengar på kontot gör banken tre nya dragningsförsök inom några dagar. Misslyckas även dessa måste du betala in beloppet omgående för att slippa krav.

Flera möjligheter till autogiromedgivande

Det finns tre olika sätt att anmäla att man vill ha autogiro

  1. Via din internetbank
  2. Via länk på den här webbplatsen (se under rubriken Mer information till höger på sidan) och e-legitimation
  3. Via pappersblankett (finns för utskrift på Mina sidor)

Autogiroanslutningen kan ta några dagar efter att vi har fått din ansökan. Därför kan det hända att det hinner komma en faktura från kommunen som ska betalas på vanligt sätt. När autogirot är klart står beloppet som "makulerat" på fakturan.

Betala med e-faktura

Genom e-faktura erbjuder vi dig en enklare och säkrare betalningsrutin. Det innebär att du som betalar dina fakturor via Internet hos någon av nedanstående banker kan få din faktura elektroniskt presenterad i din Internetbank.

Du har kvar kontrollen att bestämma att fakturan ska betalas då du i Internetbanken kan titta på fakturan och därefter, när du godkänt den, verkställer med några enkla klick. All betalningsinformation är redan ifylld.

Det kostar inget extra att ta emot e-fakturor, det ingår i Internetbanken.

Eventuella påminnelser och krav skickas som pappersfaktura.

Observera att det även går att ha autogiro och e-faktura, då dras beloppet automatiskt på förfallodagen. Anmälan om e-faktura gör du på din Internetbank.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image