Friskvårdsvecka för alla anställda i kommunkoncernen

14 oktober 2016 kl. 15:44

Cathrine TibblingAlla Finspångs kommunkoncerns anställda med månadslön fick möjlighet att under perioden 10 – 14 oktober kostnadsfritt prova på olika friskvårdsaktiviteter runt om i Finspång.

-Vi har haft olika aktiviteter där lokala friskvårdsaktörer har öppnat upp sina pass för kommunens anställda som kunnat prova på olika aktiviteter och vi har haft föreläsningar om humor och hälsa. Syftet är att vi ska få friskare medarbetare, berättar Helén Wallman, kommunens HR-chef.

Deltagandet var stort i de olika aktiviteterna. Personalen hade möjlighet att prova på löpträning, styrketräning, gruppträningspass, Linedance, Zhineng Qi Gong eller vattengympa hos flertal olika aktörer i kommunen.

Med i programmet var även den litet mer ovanliga formen av träning, det vill säga skratt. Cathrine Tibbling höll föreläsning vid två tillfällen i kommunhusets sessionssal om humor och hälsa, hur ett gott skratt inte bara är bra för välmående utan även ger samma träning som till exempel 10 minuters rodd. Med andra ord fick de fyrtiotal personer som närvarade vid bägge föreläsningarna motion motsvarande minst 300 minuters rodd.

-Nu ska vi utvärdera veckan men tanken är att det ska bli en årlig satsning. Nästa år kanske vi kopplar det till något av de lopp som arrangeras och att kommunens avdelningar kan ha olika personalaktiviteter i samband med det, säger Helén Wallman.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image