Åk 4

Clown-workshop

Under workshopen kommer man få prova att hitta sin egen clown. Hur tänker en clown? Varför misslyckas clownen så ofta? Vi kommer att göra övningar utifrån olika clowntekniker som visar kärnan i hur man arbetar med clown, och hur man själv kan göra små clown-scener.

Under workshopen kommer man få prova att hitta sin egen clown. Hur tänker en clown? Varför misslyckas clownen så ofta? Vi kommer att göra övningar utifrån olika clowntekniker som visar kärnan i hur man arbetar med clown, och hur man själv kan göra små clown-scener.
Pedagoger: Bill Brolin – Han har bland annat studerat clown för Mario Gonzales, och har länge arbetat som clown och skådespelare runt om i Sverige.
Ann-Louise Persson Hall – Hon är utbildad teaterpedagog och arbetar även som skådespelare, regissör och manusförfattare. Hon är också pedagog på Kulturskolan i Finspång och undervisar i teater och drama.
Datum att boka: Måndagar förmiddag
Höstterminen 2017 4/9, 25/9, 16/10, 6/11, 27/11, 11/12
Vårterminen 2018 15/1, 5/2, 26/2, 19/3, 9/4, 23/4, 7/5, 28/5
Boka på: 070-403 95 31
ann-louise.persson-hall@finspang.se
Krav på lokal: Gymnastiksal eller stort rörelserum.
Förberedelse: Prata om vad en clown är – Har barnen sett clowner? På cirkus? Sjukhusclowner? De clowner som skräms – är de egentligen riktiga clowner? Under workshopen kommer man få prova att hitta sin egen clown. Hur tänker en clown? Varför misslyckas clownen så ofta? Vi kommer att göra övningar utifrån olika clowntekniker som visar kärnan i hur man arbetar med clown, och hur man själv kan göra små clown-scener.

Pedagoger: Bill Brolin – Han har bland annat studerat clown för Mario Gonzales, och har länge arbetat som clown och skådespelare runt om i Sverige. Ann-Louise Persson Hall – Hon är utbildad teaterpedagog och arbetar även som skådespelare, regissör och manusförfattare. Hon är också pedagog på Kulturskolan i Finspång och undervisar i teater och drama.

Bokningsbara datum: Måndagar förmiddag
Höstterminen -17: 4/9, 25/9, 16/10, 6/11, 27/11, 11/12
Vårterminen -18: 15/1, 5/2, 26/2, 19/3, 9/4, 23/4, 7/5, 28/5

Boka: Genom att kontakta Ann-Louise Persson hall, 070-403 95 31, ann-louise.persson-hall@finspang.se

Krav på lokal: Gymnastiksal eller stort rörelserum.

Förberedelse: Prata om vad en clown är – Har barnen sett clowner? På cirkus? Sjukhusclowner? De clowner som skräms – är de egentligen riktiga clowner? 

Aktiviteten är en del av Skapande skola


TrollkarlenTrollkarlen från Oz

Ung scen/öst

I Trollkarlen från Oz träffar vi Det fega lejonet, Plåtis utan hjärna, Fågelskrämman utan hjärta och fyra stycken Dorothys i ett Oz fyllt av pastellregnbågar, blodtörstiga vargar och med glitterskor åt alla. Häxorna, Den gröna soldaten och den flygande pennan pekar ut vägen men Trollkarlen är tyvärr inte anträffbar. Hur ska de fyra Dorothys komma hem? Och vill de ens det?

Trollkarlen från Oz är en klassisk berättelse om att våga drömma om något annat, och om den enkla men svårfångade sanningen: att det en söker finns inom en själv. I en ny bearbetning med sång, dans och nyskriven musik undersöker vi fantasins och vänskapens förmåga att hitta det. Fritt inspirerad av Frank L. Baums The wizard of Oz.

I bearbetning och regi av ung scen/östs konstnärliga ledare AnnaLina Hertzberg
Skådespelare: Ana Stanisic´, Lisa Hu Yu, My Holmsten, Viktor Björkberg och Andreas Ferrada Noli

För vem:  åk 4-6

Föreställningslängd: 60 min
Spelar vardagar kl. 10.00 och 12.15
7 november – 10 november på Kulturhuset Finspång

Info och bokning: 013-37 77 77,  biljett@ungscen.se, ungscen.se

Transport: Ni som har busskort hos Östgötatrafiken åker med dem om möjligt. Busstransport bokas annars genom Hällesta buss, 0122-505 92. Ange Ida Lindfors som referensperson och be dem märka fakturan Ung scen/öst.

 

Aktiviteten är en del av Finspångs kommuns barnkulturgaranti

 

 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image