Åk 6

Filmprojekt

Stopmotion / Animation: Stärk både språket och kreativiteten genom attFilmprojekt Animation animera film. Att själv få anta rollen som filmskapare är något som fungerar stärkande för både språket och självförtroendet.

Det finns många olika metoder för animation och tekniken kan vara enkel. Låt exempelvis eleverna använda skolans läsplattor. Under handledning får eleverna skapa sina egna korta animationer. De får skriva manus, tillverka rekvisita, filma, redigera och lägga ljud till sina filmer.

Arbetet avslutas med en filmvisning i klassrummet där alla elever får se varandras filmer. Syftet med arbetet är att ge eleverna en fördjupning i filmens språk genom att de själva får uttrycka sig med bilder och animationer. Här får eleverna möjlighet att kommunicera och utveckla sitt eget sätt att uttrycka sig. Arbetet kan kopplas till de flesta ämnen i skolans undervisning.

Plats: På skolan

Tid: ca 3 timmar, för- eller eftermiddag.

För kontakt och bokning: linasteen@live.se, www.linasteen.se/skapandeskola.

Aktiviteten är en del av Skapande skola.

 

TrollkarlenTrollkarlen från Oz

Ung scen/öst

I Trollkarlen från Oz träffar vi Det fega lejonet, Plåtis utan hjärna, Fågelskrämman utan hjärta och fyra stycken Dorothys i ett Oz fyllt av pastellregnbågar, blodtörstiga vargar och med glitterskor åt alla. Häxorna, Den gröna soldaten och den flygande pennan pekar ut vägen men Trollkarlen är tyvärr inte anträffbar. Hur ska de fyra Dorothys komma hem? Och vill de ens det?

Trollkarlen från Oz är en klassisk berättelse om att våga drömma om något annat, och om den enkla men svårfångade sanningen: att det en söker finns inom en själv. I en ny bearbetning med sång, dans och nyskriven musik undersöker vi fantasins och vänskapens förmåga att hitta det. Fritt inspirerad av Frank L. Baums The wizard of Oz.

I bearbetning och regi av ung scen/östs konstnärliga ledare AnnaLina Hertzberg
Skådespelare: Ana Stanisic´, Lisa Hu Yu, My Holmsten, Viktor Björkberg och Andreas Ferrada Noli

För vem:  åk 4-6

Föreställningslängd: 60 min
Spelar vardagar kl. 10.00 och 12.15
7 november – 10 november på Kulturhuset Finspång

Info och bokning: 013-37 77 77,  biljett@ungscen.se, ungscen.se

Transport: Ni som har busskort hos Östgötatrafiken åker med dem om möjligt. Busstransport bokas annars genom Hällesta buss, 0122-505 92. Ange Ida Lindfors som referensperson och be dem märka fakturan Ung scen/öst.

Aktiviteten är en del av Finspångs kommuns barnkulturgaranti

 

 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image