Cirkusslottet

 

Den 10-19 augusti 2018 arrangeras nycirkusfestivalen för andra året i rad 
- en festival för hela familjen, med världsartister från Sverige, Danmark, Finland, Brasilien och Frankrike. Festivalen har sitt högkvarter i Slottsplarken i Finspång som kommer att prydas av två cirkustält under festivalveckan. Vi kommer också att visa flera utomhusföreställningar i Bruksparken. Se detaljerat program på www.cirkusslottet.se

 


BILJETTER

Biljetter finns att köpa HÄR!


I AM SOMEBODY

Sirqus Alfon, med rötter i Norrköping, startade som gatuartister men har nu bytt gatan mot tekniken. I am Somebody prisades som bästa föreställning alla kategorier vid Scenkonstfestivalen Adelaide Fringe 2017 och har sedan dess turnerat i Nya Zeeland och Europa. Med rötterna i gatuscenen och hjärta för tekniken använder Sirqus Alfon laser, optiska illusioner, videoloopar och musik för att forma ett helt eget sceniskt uttryck. Genom ett rasande tempo kastas publiken in i en timmeslång upplevelse som varken tar hänsyn till dramaturgi eller genre. 

 


EXTREME SYMBIOSIS

Henrik & Louise har arbetat tillsammans sedan 2001 och har turnerat världen över med bland annat i Cirkus Cirkör. Nu bjuder de öppenhjärtigt in till en inblick i sin konstform och vardag som parakrobater. I den intima dokumentära föreställningen Extreme Symbiosis får vi följa deras resa genom rysk cirkusskola till turnéer världen över. Genom att belysa vikten av den konstant pågående mentala och fysiska träningen vill Extreme Symbiosis bidra till att öka publikens förståelse för nycirkus som konstform.TVÅ 

Henrik & Louise medverkar med föreställningen TVÅ i det cirkusresidens som arrangeras av Finspångs kommun i anslutning till festivalen. Två akrobater, en sprakande TV och en ytterrock som får liv samarbetar i föreställningen TVÅ som genom akrobatik, koncentration och tillit formar ett unikt samspel. TVÅ riktar sig till de mindre barnen och vill visa på innebörden av att att vara fler än en -  att förhålla sig till någon annans humör, vilja och energi. En intim föreställning som låter publikens fantasi styra när fysiska möten blir till livliga lekar utmnade av tyngdlagen.

 


HAIRY TALES 

M.P.A.C. - Mighty Performing Arts Collective - är ett normkritiskt och feministiskt kollektiv som skapar originella scenkonstverk med clownkonst som grund. Med en stor dos fysisk komik, böjliga kroppar och håriga kreationer framför de en clownföreställning för 2000-talet. Hairy Tales är en feministisk punkcirkus som handlar om huvudhår och kroppshår - rakat, vildvuxet, färgat och förlorat. Genom att sätta samhällets hårnormer under lupp och dela med sig av personliga erfarenheter vävs en komisk historia fram i gränslandet mellan teater, cirkus och performance.

 


CIRCUS I LOVE YOU

Circus I love you är ett scenkonstkollektiv med medlemmar från Sverige, Norge, Finland, Danmark och Frankrike. Genom att förverkliga sin dröm och investera i ett eget cirkustält tog föreställningen också form utifrån kärleken till cirkus. Cirkus varvas med livemusik och bjuder in publiken till en varm och böljande varieté präglad av rullskridskor, lindans och hisnande balansakter.

 


MOSH SPLIT

Mosh Split är en hyllning till feminismen, kvinnan och det gränslösa. Finska Sisus Sirkus samlar fem kvinnor runt en 9,5 meter hög ställning som utgör basen för föreställningen. I en trapets ovan för publikens huvud såväl som ur en husbild dyker karaktärerna upp en efter en och sätter agendan för true girl power.

 


THE HIGH LIFE

Lalla and The Amazing Other ger oss livet på en pinne i ett högtflygande förhållande. Hur relaterar man till någon när en är på jorden och den andra är i luften? Och hur kan man skapa en plats när platsen är näst intill obefintlig? The High Life växlar komedi och tragedi, kärlek och aggression, impuls och kontroll - ett fysiskt och fantasifullt äventyr ovanför marken.

 


TUTU CUBE SHOW

Brasilianska Tutu Marques försörjer sig genom gatushower och har turnerat världen över med hyllade Tutu Cube Show. Möt nidbilden av en casanova som gör allt för att vinna publikens kärlek. Ingen show är den andra lik i en show där publiken för handlingen framåt. Akrobatik varvas med dans och ingen i publiken sitter säker från att dras upp på scen. 


INGET KALAS UTAN KNAS

Östgötateatern har sytt ihop en nycirkusföreställning för hela familjen. Möt fyra glada och galna cirkusartister som underhåller med jonglering, svindlande luftakrobatik, spännande balansnummer och roliga överraskningar. Håll andan, blunda inte, känn pirret i magen och skratta tillsammans. Inget kalas utan knas!

 


POP-UP

Under utsökt ledning av amerikanska clownen och komikern Angela Wand varvas artister från Norrköpings Ungdomscirkus, Norrköpings Cirkus & Varieté och Frisksport Ljungsbro i en lokal varieté som visar allt från luftakrobatik och jonglering till volter och mänskliga pyramider. En hyllning till cirkuskonsten i Östergötland!


 

VAR OCH NÄR

Slottsparken och Bruksparken, Finspång

10-19 augusti 2018

KRINGAKTIVITETER

Utöver hisnande föreställningar bjuds det på olika typer av prova på-aktiviteter, workshops och seminarier för barn, ungdomar och vuxna. Exempel på detta är Barnens byggskola med NCC samt den lokala konstnären Olav Lunde som bygger en skulptur live under festivalen tillsammans med Finspångs unga.

 

DAGLIG CIRKUSVERKSTAD FÖR BARN (4-8 ÅR)

Boka plats genom att klicka på länk till önskat datum.

10/8 kl 13:00 - 15:00 Prova på cirkus
11/8 kl 13:00 - 15:00 Cirkuspyssla
12/8 kl 13:00 - 15:00 Cirkuspyssla
13/8 kl 13:00 - 15:00 Prova på cirkus
14/8 kl 13:00 - 15:00 Prova på cirkus
15/8 kl 13:00 - 15:00 Prova på cirkus
16/8 kl 13:00 - 15:00 Cirkuspyssla
17/8 kl 13:00 - 15:00 Cirkuspyssel
18/8 kl 13.00 - 15:00 Cirkuspyssel
19/8 kl 13:00 - 15:00 Cirkuspyssla


VILL DU STÄLLA UPP SOM VOLONTÄR?

Vill du ställa upp som volontär under Cirkusslottet, Finspångs nycirkusfestival? Arbetsuppgifter kommer att vara t.ex. riva biljetter, parkeringsvakt, backstagevakt, publikvärd...Uppdraget är ideellt, men i utbyte får man gå gratis på cirkus, mat under de dagar man jobbar, en referens till CV:t, och förhoppningsvis en rolig vecka med nya vänner! Vem du är spelar ingen roll, så länge du är över 18 år! 
Anmäl ditt intresse till Malin Fritiofsson, tel: 070 24 37 696 mail: malin.fritiofsson@finspang.se


OM PROJEKTET

Cirkusslottet Finspång, med samarbetspartnern Siemens, är en del av det treåriga utvecklingsprojektet Nycirkus Öst. Bakom projektet står Region Östergötland, Finspångs kommun och Östgötateatern, med stöd av Kulturrådet.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image