Kulturskolan

Elev på musikskolan Foto:Csaba Szijarto

Kunskap och kreativt skapande?
Välkommen till Kulturskolan!

På Kulturskolan ger vi dig möjlighet till eget konstnärligt skapande, nya intressen och många möten. Hos oss kan du välja att spela ett instrument, gå på teaterundervisning eller  bild och form. Våra kurser pågår under den ordinarie skolans läsår och är förlagda till Kulturhuset på eftermiddagstid och i våra skolor på dagtid. Alla från F-klass till sista året på gymnasiet är välkomna att börja hos oss.

Lärare
Våra lärare på Kulturskolan är välutbildade och engagerade. De har pedagogisk och konstnärlig utbildning på högskolenivå.

Våra lokaler
Undervisningen sker i våra egna lokaler och i skolor runt om i hela kommunen. Våra lokaler är modernt utrustade och anpassade för verksamheten.

Instrumentuthyrning
Hos oss får du hyra  ett instrument under de första åren. Skolan står även för material till bild och formundervisning och teaterundervisningen.

Evenemang och konserter
Alla elever erbjuds att medverka vid konserter, teaterföreställningar och bild och formutställningar. Där får man chansen att visa upp det man lärt sig under året och öva på att stå på en scen.

Var finns vi!
Kulturskolans lokaler finns i Kulturhuset på Bergslagsvägen. Där har vi moderna salar med den tekniska utrustning vi behöver. Vi har också tillgång till stora salar där vi har våra orkester och körlektioner.
I huset finns också kulturutvecklarna, turistbyrån , servicegruppen och fritidsgården Hörnan.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image