Finspång lyfter fram sin spännande historia med en ny audioguide

31 mars 2016 kl. 16:37

TrollkäringskogenFinspång har ett stort kulturarv och här finns många spännande berättelser. Nu vill Finspångs kommun lyfta fram några av dessa och på ett enkelt sätt berätta om Finspångs historia.

Det kommer vi att göra via gratisappen OnSpotStory som erbjuder audioguider tillsammans med bilder och filmer. Vi har hittills valt att göra två huvudkapitel och lyfta fram Rejmyres historia och berättelserna om Trollkäringeskogen.

Trollkäringeskogen

Visste du att Östergötlands största häxprocess ägde rum i skogarna vid Flasbjörke mellan Lotorp och Igelfors? Här kommer du att få lyssna till berättelsen om häxprocesserna i Finspång under 1600-talet. Visit Östergötland har valt att lyfta fram Trollkäringeskogen och har spelat in en film som kommer att kunna ses direkt i appen OnSpotStory och berättelsen finns även med i deras koncept #Utflykta.

Berättelserna går även att lyssna på OnSpotStorys webbplats, se länk till höger under mer information.

Filmen även ses på YouTube, länken finns till höger på sidan.

Rejmyre

Visste du att Europas längsta linbana under 30 år gick mellan Rejmyre och Simonstorp?

Lyssna också till hur freden med Ryssland 1809, några envisa bönder i Vistinge på 1890-talet och billig sand på 1930-talet påverkat Rejmyres historia!

Appen OnSpotStory

Appen är gratis och finns att ladda ner på App Store och Google Play, men det går även att lyssna direkt på webbplatsen för OnSpotStory, se länk till höger. Du kan välja att lyssna hemifrån eller var du än befinner dig men det finns även inlagt GPS-koordinatorer så att du kan hitta till platserna och lyssna direkt där det ägde rum. Vi hoppas att detta både kan locka besökare som vill besöka Finspång och Rejmyre och vara ett bra sätt för våra turister att få veta mer!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image