Internationell chef hos Cirkus Cirkör blir ny kulturutvecklingschef

10 juni 2016 kl. 08:00

Lars WassrinDen 1 september tillträder Lars Wassrin tjänsten som kulturutvecklingschef hos Finspångs kommun. Lars kommer närmast från en tjänst som internationell chef hos Cirkus Cirkör.

- Mitt intresse för tjänsten väcktes under arbetet med att utveckla en nycirkusfestival i Finspång i samarbete med Region Östergötland och Östgötateatern. Arbetet ledde till projektet "Nycirkus Öst", som nyligen har fått statliga utvecklingsmedel, så när tjänsten utannonserades var det en självklarhet att söka den, säger Lars och fortsätter;

- Under arbetet med Nycirkus Öst väcktes även mitt intresse för annan kultur i Finspång. En lust och ett engagemang föddes att, i samarbete med lokala aktörer, utveckla olika typer av kulturverksamheter i kulturhus, bibliotek, utställningslokaler eller i helt andra miljöer – och med det ett stort fokus och hjärta för barn- och ungdomskultur.

Har stark förankring i regionen

Lars Wassrin är uppvuxen i Vadstena och har en stark förankring i regionen. Han har bland annat regisserat på Östgötateatern och Vadstena Akademien samt erhållit såväl Östergötlands läns som Linköpings kommuns kulturstipendium.

Efter många år som internationell chef hos Cirkus Cirkör har Lars mött kulturutvecklingsprojekt i olika miljöer världen över. Han är övertygad om att kultur, i en lokal kontext, kan göra stor skillnad för invånarna när det gäller såväl att utöva kultur som att i egenskap av publik ta del av den och vara en aktör som interagerar med lokalsamhället; näringsliv, föreningsliv, kulturskola, amatörverksamhet etcetera.

- Vi ser fram emot att Lars kommer till oss för att, med sin erfarenhet inom kulturområdet och nationella, internationella samt regionala nätverk, fortsätta Finspångs kulturutveckling, säger Christer Lordh, bildningschef.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image