Plogad skridskobana på Bleken och Bönnern

11 januari 2016 kl. 09:30

Grupp åker långfärdsskridskorFriluftsfrämjandet i Finspång (Bråvallaskrinnarna) har gjort i ordning en skridskobana på cirka 1,5 km på sjön Bleken och en på cirka 6 km på sjön Bönnern.

Plogning och underhåll av sträckan sker med ideella krafter med ambitionen att du ska kunna åka även när isarna är snötäckta. Det kan förekomma ytterligare plogspår på sjöarna men dessa är inte kontrollerade av Friluftsfrämjandet.

Bleken

 

Karta över skridskobanan på sjön Bleken

Ett fåtal parkeringsplatser finns vid Friluftsfrämjandets stuga vid Lunddalen. Stigen ned till sjön norr om stugan är brant och kan bli hal och isig. Du kan även komma ner till sjön väster och öster om stugan.

Bönnern

 

Karta över skridskobanan på sjön BönnernEtt fåtal parkeringsplatser finns vid Stenviken på sjöns norra sida. Kör Ramstorpsvägen förbi Norrmalm och följ skyltar "Stenviken". Alternativt parkerar du på gamla riksväg 51 vid nedfarten till Bönnergården.

Tänk på säkerheten och håll dig uppdaterad

Alla är välkomna att använda banan men vi vill att du respekterar säkerhetsregler som finns via en länk längst ner i nyheten.

För senaste information om isarna gå in på skridskonätet via länken till höger under mer information välj isinformation och plogade och konstfrusna banor. Kom ihåg att all vistelse på naturis, även på plogade banor, sker under eget ansvar.

Läs mer om långfärdskridsko, få tips om andra populära isar, få mer information och ta del av viktig information om isvett på Kultur och fritid/idrott, motion och friluftsliv/långfärdsskridskoåkning.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image