Cirkusslottet –en internationell nycirkusfestival i Finspång

25 april 2017 kl. 15:53

Nu släpps biljetterna till den internationella nycirkusfestival 23 till 27 augusti i Finspång. Festivalen Cirkusslottet är en festival för hela familjen, med världsartister från Spanien, Frankrike, Finland och Sverige.

Mad in FinlandFinland 100

Huvudakt är det franska kompaniet Galapiat Cirque med föreställningenMad in Finland Mad in Finland som består av sju kvinnliga cirkusartister från Finland. Denna cirkus inleder Finspångs officiella program för firandet av Finlands 100-årsjubileum som självständig stat.

Artisterna har skapat en lekfull och humoristisk familjeföreställning om människors myter och klichébilder av att vara från Finland. Finspångs kommun är ingår i finskt förvaltningsområde och inom ramen för detta kommer artisterna även att erbjuda olika aktiviteter på finska språket riktat till denna målgrupp.

Mer information och biljetter tillföreställningen Mad in Finland.

Breaking point

Nycirkusartisten Alex WeibelDen spanske världsartisten Alexander Weibel-Weibel ger föreställningen Breaking point. I denna interaktiva föreställning prövar han flera ”omöjliga” material att gå på, däribland papper och fiskelina.

Här kan du se ett inslag från presskonferensen 25 april:

Mer information och biljetter till föreställningen Breaking Point.

Inte nudda golv

På festivalen presenteras även en ny mindre svensk grupp kallad Kompani Tofs och deras fantastiska föreställning för de minsta barnen, Inte nudda golv. Festivalen får också besök av Östgötateaterns kommande utomhusföreställning Ŝanĝo – en cirkus på väg, en fartfylld gratisföreställning för alla åldrar med artister från Sverige, Marocko, Danmark och Frankrike.

Mer information och biljetter till föreställningen Inte nudda golv.

Skolföreställningar och prova-på

Många av föreställningarna kommer även att ges som skolföreställningar. Utöver detta bjuds det bland annat på prova på-aktiviteter för barn, unga och föräldrar, eldshower, cirkuspyssel, fritidsgården Hörnan on Tour och en öppen festivalfilial med cirkustema på biblioteket.

Biljetter

Biljetterna släpps den 26 april 2017 och säljs via tickster.com och Kulturhuset Finspång.

En regional satsning

Cirkusslottet Finspång, med samarbetspartnern Siemens, är en del av det treåriga utvecklingsprojektet Nycirkus Öst. Bakom projektet står Region Östergötland, Finspångs kommun och Östgötateatern, med stöd av Kulturrådet.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image