Risinge Hembygdsförening - årets kulturstipendiat

26 november 2018 kl. 11:30

Kulturstipnedium 2018 utdelning i Risinge HembygdsföreningRisinge Hembygdsförening har fått ta emot 2018 års kulturstipendium av Finspångs kommun.

En enig stipendiekommitté bestämde att Risinge Hembygdsförening skulle få kulturstipendiet för år 2018 med motiveringen;

"Hembygdsföreningen gör ett fantastiskt arbete då det gäller att bevara och levandegöra hembygdens historia för skolbarn. En praktisk "prova på dag" med hembygdsföreningen ger barnen en uppfattning och förståelse om livet förr i tiden. Alvar förenas med lek, nyfikenhet och nya kunskaper. Det är fantastiskt att så många medlemmar i föreningen ställer upp i detta" skådespel" och aktiviteter för att barnen ska få en levande historia av sin hembygd."

På Risinge Hembygdsförening vägnar fick Fredrik Blomberg ta emot diplom, en tavla av Marie Åkerlund och stipendiet på 10 000 kronor av Stefan Carlsson (V).

Överlämnandet skedde på Risinge Hembygdsförening lördagen den 24 november när föreningen hade en träff för medlemmar och styrelsen. Närmare fyrtio personer var samlade men det som deltagarna inte visste, var att föreningen i år tilldelats Finspångs kommuns kulturstipendium. Fredrik Blomberg, föreningens ordförande, som fick ta emot stipendiet var både glad och överraskad.

Vi gratulerar Risinge Hembygdsförening! 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image