Berggården

Vit byggnad, fotograf Camilla Axelsson.På Berggården finns 44 lägenheter, varav 31 är särskilt boende permanentplatser och 13 är korttidsboende. Av korttidsplatserna är tio demensplatser.

För att få en plats hos oss krävs ett biståndsbeslut från en av våra biståndshandläggare.

Rummen

Rummen är möblerade med säng. Allt annat får man ta med sig. Det finns tillgång till ett litet pentry och kylskåp i varje lägenhet.
Hemförsäkring tecknar man själv. TV-licens ingår i hyran.
Man tecknar ett hyreskontrakt med enheten vid inflyttning.

Gemensamma lokaler

Gemensam TV finns i anslutning till avdelningens kök och dagrum.

Personal

Det finns utbildad personal till din hjälp dygnet runt. Alla som vistas på Berggården har en kontaktperson. Personalen utför den omvårdnad och träning som ni kommit överens om. Sjukvårdande insatser ordineras av sjuksköterska eller läkare. Det finns även tillgång till sjukgymnast och arbetsterapeut.

Sjuksköterskor

Sjuksköterska finns tillgänglig måndag till fredag under dagtid. Under kvällar och helger finns en sjuksköterskepatrull som personalen kan kalla på.

Läkare

Läkare kommer regelbundet. Kontakt sker via sjuksköterska.

Trygghetslarm

Trygghetslarm är något som du kan få biståndsbeslut på. Du bär då på dej en larmklocka dygnet runt. När du trycker på knappen kommer du i kontakt med personal, via en jour som sedan kan påkalla hjälp till dig. Antingen kommer då din ordinarie hemtjänstgrupp eller så kan de komma från Finspång, beroende på tiden på dygnet.

Fotvård och hårvård

Det finns möjlighet till fotvård eller hårvård om du önskar det. Då kan personalen hjälpa dig att boka tid hos fotvård/hårvården. Det bekostar du själv.

Besökstider

Vi har inga besökstider, utan du är välkommen när som helst. Vår stora entredörr låses på kvällstid, men du kan då trycka på vår ringklocka så kommer du i kontakt med personalen som kan öppna dörren. 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image