Sergelgårdens korttidsboende

På Sergelgårdens korttidsboende finns tio platser som biståndsbedöms, vilket innebär att du måste ansöka hos våra biståndshandläggare för att få komma till en av dessa platser. 

Det ges möjlighet till återhämtning, rehabilitering samt utreda om behov av särskilt boende föreligger.

Rummet

Rummen är möblerade med säng, garderob och några sittplatser vid ett bord. Det finns tillgång till kylskåp på rummet och om man vill får man gärna ta med sig lite egna saker.

Rökning sker utomhus. I vissa rum finns tillgång till TV.

Gemensamma lokaler

Gemensam TV och musikanläggning finns i anslutning till boendets kök och dagrum.

Trygghetslarm

Varje rum är utrustat med ett trygghetslarm. Du bär på dig en larmklocka dygnet runt. När du trycker på knappen kommer du i kontakt med personal.

Personal

Det finns utbildad personal till din hjälp dygnet runt. Alla som vistas på Sergelsgårdens korttidsboendet har en kontaktperson. Personalen utför den omvårdnad och träning som ni kommit överens om. Sjukvårdande insatser ordineras av sjuksköterska eller läkare.

Det finns sjukgymnast och arbetsterapeut. Vid behov finns möjlighet att träna på dagrehabiliteringen på närsjukvården i Finspång.

Sjuksköterskor

Sjuksköterska finns tillgänglig måndag till fredag under dagtid. Under kvällar och helger finns en sjuksköterskepatrull som personalen kan kalla på.

Läkare

Läkare kommer regelbundet. Kontakt sker via sjuksköterska.

Fotvård och hårvård

Det finns möjlighet till fotvård eller hårvård om du önskar det. Personalen kan ordna så att resursen kommer till enheten. Du betalar själv.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image