Tegelbackens demensboende

Tegelbackens demensboende omfattar 5 avdelningar för permanent boende, det är 7 lägenheter på fyra avdelningar och en avdelning med 6 lägenheter. På Tegelbacken finns även en biståndsbedömd dagverksamhet.

Gul byggnad med gräsmatta och träd och buskar, fotograf Camilla Axelsson.Lägenheterna för permanent boende

Det enda som ingår är sängen i övrigt möbleras lägenheten av hyrestagaren. Storleken på lägenheterna är ca 37 kvm. Det finns tillgång till kylskåp, uttag för telefon och TV finns i alla lägenheter. Innan inflyttning erhålls en information med praktiska råd inför flytten, ansvarig chef, vilken personal som arbetar på avdelningen och vem som blir kontaktperson.

Larm

Vi har olika typer av larm, sänglarm, rörelselarm, dörrlarm och trygghetslarm som du bär på dig och genom att trycka på den så nås personalen av larmet. Det finns genom detta möjlighet att utprova rätt typ av larm som brukaren är i behov av.

Personal

Det finns utbildad personal till din hjälp dygnet runt. Vi har även tillgång till arbetsterapeut och sjukgymnast som besöker oss regelbundet varje vecka.

Sjuksköterskor

Sjuksköterska finns tillgänglig dagtid måndag till fredag. Under kvällar och helger finns en sjuksköterskepatrull som personalen kan kontakta vid behov.

Läkare

Läkare kommer varje vecka och finns alltid tillgänglig för sjuksköterskorna för rådgivning.

Fotvård och Hårvård

Det finns möjlighet att få fotvård och hårvård på Tegelbacken om du så önskar. Personalen ordnar så att den resursen kommer. Det bekostar du själv.

Besökstider

Vi har inga bestämda besökstider utan till Tegelbacken är man alltid välkommen.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image