Kontaktperson

Tjej sitter i trappaSom kontaktperson fungerar du som en vän och samtidigt är du ett stöd till en tonåring eller vuxen några timmar per vecka eller månad. Du har ett engagemang och intresse för människor samt lätt för att samarbeta. Har du förmåga att se såväl behov som resurser hos de människor du möter passar du väl för uppdraget. 

Vad krävs för att bli kontaktperson?

Innan du får ett uppdrag som kontaktperson görs en utredning som innebär att vi tar utdrag ur register samt genomför en intervju med dig. Vi tar också referenser.

När utredningen är färdig föreslår vi en ungdom eller vuxen som passar ihop med dig utifrån dina intressen och resurser och bokar in ett gemensamt möte med er. Passar ni för varandra kan uppdraget påbörjas.

Det är viktigt att du kan vara kontaktperson under en längre period och inte har planer på att flytta från kommunen under den närmaste tiden.

Vi erbjuder dig;

  • kontinuerligt stöd under den tid ni har ett uppdrag som kontaktperson
  • att delta på temakvällar

Ersättning

Att vara kontaktperson är ett uppdrag som ersätts med ett arvode och en omkostnadsersättning som fastslås utifrån Sveriges Kommuners och Landstings (SKL) riktlinjer.

Kontakta oss

Intresserad? Då är du välkommen att kontakta oss för att få mera information och för att ställa frågor så att du kan ta ställning till om du är intresserade av ett uppdrag som kontaktperson.

Skicka in din intresseanmälan till oss via vår webbformulär.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image