Behöver du akut hjälp?

Här hittar du telefonnummer som du kan ringa till om du upplever att du eller någon annan inte mår bra och behöver akut hjälp.

 

Verksamhet och telefonnummer

Information

Akut nödsituation,
tfn 112

112 ringer du om du eller någon annan är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.

Om du inte upplever att ditt problem inte är så akut att du behöver ringa 112 utan i första steget behöver upplysningar kring sjukvård kan du ringa sjukvårdsrådgivningen på telefonnummer 1177.

Sjukvårdsrådgivningen,
tfn 1177

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Socialtjänsten,
tfn 0122-850 00

 

Socialjour,
tfn 011-15 22 83

Dagtid kan du ringa till Finspångs kommuns myndighetskontor via kommunens växel 0122-850 00.

Vid akuta sociala problem utanför kontorstid kan du vända dig till socialjouren i Norrköping telefon 011-15 22 83.

Psykiatrisk akutmottagning,
tfn 1177

Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.

Barnens hjälptelefon, BRIS,
tfn 116 111

Till BRIS kan du ringa om du vill prata med en vuxen. Samtalet syns inte på telefonräkningen. 
Läs mer på BRIS webbplats.

BRIS Vuxentelefon,
tfn 077-150 50 50

BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna eller andras barn. Samtalet kostar som ett vanligt telefonsamtal.

Chatt
www.jourhavandekompis.se

Mobilchatt: m.jourhavandekompis.se eller SMS:a Kompis till 71 700 (kostar som ett vanligt sms)

Datorchatt: www.jourhavandekompis.se

Kvinnofridslinjen,
tfn 020-50 50 50

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för den som utsatts för hot, våld eller sexuella övergrepp. Anhöriga och närstående kan också ringa. Du kan ringa dygnet runt och samtalet är gratis. Samtalet syns inte på telefonräkningen.

Brottsofferjouren,
tfn 0200-21 20 19

Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Dit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.

Nationella hjälplinjen,
tfn 020-22 00 60

Hit kan du ringa om du har en psykisk kris eller befinner dig i en annan svår livssituation, för att få rådgivning och stöd.

UMO - Ungdomsmottagningen på nätet www.umo.se

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

Krisgrupp (POSOM),
tfn 0122-850 80

Vid stora olyckor eller vid en katastrof där ett stort antal personer drabbas aktiveras Finspångs POSOM-grupp (psykosocialt omhändertagande).

POSOM-gruppen är en resurs som kallas in när de normala resurserna i landstinget och socialtjänsten inte är tillgängliga eller tillräckliga.

I gruppen finns personer med flerårig vana av att arbeta med människor. Personalen kommer bland annat från myndigheter, trossamfund, skol- och barnomsorg och lokala företag.

POSOM-gruppen nås via räddningstjänsten, tel 0122-850 80.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image