Hemsjukvård

Kommunen  har huvudansvaret för hemsjukvården, det vill säga att ge den vård och omsorg som ska utföras i hemmet.

Kommunerna ansvarar för patienter som behöver hemsjukvård inklusive rehabilitering, hjälpmedel och psykiatri. Region Östergötland fortsätter att ansvara för den avancerade hemsjukvården, men kommunens personal kommer att utföra den.

Vem får hemsjukvård?

Den som inte kan ta sig till vårdcentralen eller mottagning men behöver hälso- och sjukvård i hemmet  får hemsjukvård av kommunen, medan den som kan ta sig till en vårdcentral eller mottagning får hälso- och sjukvård av Region Östergötland.

För dig som behöver hemsjukvård i Finspångs kommun

För dig som har behov av hemsjukvård i Finspångs kommun kommer kommunens personal till dig. 

Hemsjukvården är organiserad i två områden

Vi har delat upp hemsjukvården i Finspång i två områden, öster och väster. Hemsjukvården kommer att finnas i samma lokaler som hemtjänsten. Hemsjukvård Öster sitter tillsammans med Östermalms och Hårstorps hemtjänst i lokaler på Stora Allén 25 och Hemsjukvård Väster sitter tillsammans med Betarens och Högbys hemtjänst på Metallen på Sjöviksvägen 10-14.

Rejmyre är ett undantag

I Rejmyre har ett avtal upprättats mellan Finspångs kommun och Region Östergötland som innebär att de distriktssköterskor som tidigare skötte hemsjukvården från Vårdcentralen i Rejmyre kommer att fortsätta göra det. För patienter i Rejmyre blir det alltså ingen förändring.

Även rehabiliteringen och psykiatrin får nya lokaler

Hemsjukvård Rehab finns i Bergska skolan på Ekmans väg 12 i Finspång. Från och med den 20 januari 2014 kan hjälpmedel både hämtas och lämnas på Bergska skolan.

Hemsjukvård Psykiatri sitter i lokaler på Vallonvägen 15.

Ingen hemsjukvård kommer att ha mottagningsverksamhet utom psykiatrin i undantagsfall och all hemsjukvård utförs i hemmet.

Vill du veta mer om hemsjukvården i Finspång kommun är du välkommen att kontakta enhetscheferna, se kontaktuppgifter till höger på sidan.

I pdf-filen nedan hittar du kortfattad information om hemsjukvården samt kontaktuppgifter till de olika verksamheterna.

Hemsjukvård - Information om hälso- och sjukvård i kommunen (pdf-fil 1 Mb, öppnas i nytt fönster)

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image