Ny konsumentvägledare hos Finspångs kommun

12 maj 2016 kl. 14:31

Wiweka HowellFinspångs kommun erbjuder kommuninvånare konsumentvägledning åtta timmar i veckan. Från och med måndagen den 16 maj har du möjlighet att vända dig till Wiweka Howell, nyutbildad konsumentvägledare, hos Finspångs kommun.

För att underlätta för dig att komma i kontakt med henne har hon telefontid på måndagar och torsdagar, under eftermiddagarna. Då kan du även kontakta henne för att boka tid för eventuellt möte.

En rådgivande verksamhet

Konsumentvägledningen är en rådgivande verksamhet som gratis hjälper dig som kommuninvånare med konsumentfrågor gällande såväl reklamationer som frågor inför köp av varor och tjänster.

Du som konsument erbjuds vägledning i samband med reklamationer och hänvisning till olika rådgivningsbyråer för experthjälp inom deras ämnesområden.

- Jag utför inga medlingar mellan konsumenter och näringsidkare men vägleder båda sidor med utgångspunkt i konsumentlagstiftningen, säger Wiweka Howell, konsumentvägledare.

Bo Larsson, som var konsumentvägledare tidigare, slutade sin anställning hos Finspångs kommun i januari 2016.