Finspångs kommun inför Nyckelfri hemtjänst

13 september 2017 kl. 09:00

lås till nyckelfri hemtjänst - Foto Phoniro CareFinspångs kommun kommer att börja införa Nyckelfri hemtjänst under oktober 2017.

Har du hemtjänstinsatser eller trygghetslarm kommer du att få ett digitalt lås på insidan av din ytterdörr. Hemtjänstpersonalen kommer att använda sina mobiltelefoner som digitala nycklar för att öppna dörrarna. Systemet ger en ökad säkerhet och trygghet för dig och underlättar hemtjänstpersonalen arbete då inte nycklar kommer att användas. Det innebär även att hemtjänstpersonalen kan vara på plats snabbare vid larm. Inga obehöriga personer kan komma in i telefonerna 

Leverantören Phoniro har verksamhet i cirka 120 kommuner och systemet är väl beprövat.

Vad är nyckelfri hemtjänst

Nyckelfri hemtjänst innebär att ett batteridrivet låsvred monteras på insidan av dörren hos dig som är hemtjänstkund eller har trygghetslarm. Det syns inte från utsidan av din dörr att vi har monterat dit det nya låset.

Hur fungerar det?

Du använder din vanliga nyckel för att låsa upp dörren. Hemtjänsten använder en kod för att komma in i mobiltelefon för att sedan kunna låsa upp din dörr via mobilen. Den ”digitala nyckeln” fungerar bara tillsammans med hemtjänstens godkända telefoner. Mobiltelefonen kan därför inte användas av någon obehörig. Tekniken gör att hemtjänstpersonalen måste stå i omedelbar närhet av din dörr för att kunna öppna den. Låset underlättar även för hemtjänstpersonal att vara snabbt på plats vid larm. Systemet registrerar även den tid som hemtjänstpersonalen är hemma hos dig. 

Har du några frågor är du välkommen att kontakta enhetschefen för din hemtjänst.

Foldrar på svenska, finska och engelska

Du kan läsa mer om Nyckefri hemtjänst i foldern som finns även på finska och inom kort på engelska.

Nyckelfri hemtjänst i Finspångs kommun (PDF-fil 448 kb öppnas i ett nytt fönster)
Avaimeton kotipalvelu Finspångin kunnassa (PDF-fil 434 kb öppna i ett nytt fönster)

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image