Kommunal pedagogisk omsorg

Hällestad-Sonstorpsområdet

Vi är i nuläget 2 dagbarnvårdare som jobbar i våra hem med en liten barngrupp på ca 5 barn i åldrarna 1-5 år. Vi bor på landet med närhet till skogen.

Vi planerar själva vår verksamhet och har Förskolans läroplan som vägledning i vårt arbete med barnen. Vårt mål är att barn och vårdnadshavare ska känna trygghet och glädje i vår verksamhet.

Vårt mål är även att barnen ska utveckla sitt kunnande i matematik, språk, motorik, naturkunskap, teknik och värdegrundsfrågor. En stor och viktig del i barnens lärande är även leken.

Vi träffas gemensamt en gång i veckan i "Tryggis" lokaler i Sonstorp eller hemma hos varandra och vid dessa tillfällen får barnen möjlighet att vistas i större barngrupp. Dessa dagar har vi ett gemensamt tema och vi äter även lunch tillsammans.

Under vårterminen har vi en väl fungerande 5-årsgrupp för de barnen som ska börja i Hällestads skola tillsammans med Skogsgläntans och Björkhagens förskolor. Skogsgläntans förskola samarbetar vi även med i vårt reservsystem vid sjukdom eller ledighet.

Ni är varmt välkomna att höra av er till oss om ni vill veta mer om vår verksamhet eller träffa oss personligen i våra hem.
Linda Rolander, Mellantorp, tfn 070-427 16 70
Linda Folkesson, Brystorps gård, tfn 070-511 66 48

Bra att veta:

  • Reservsystem - varandra eller Skogsgläntans förskola i Sonstorp
  • Husdjur finns i båda hemmen, hund & katt.
  • Ansökan till oss görs på samma blankett som till förskolan men kryssa i pedagogisk omsorg.

Grytgölsområdet

I Grytgöl arbetar fem dagbarnvårdare. Tre av oss hyr ett hus vid Grytgöls skola  och har vår verksamhet där. Två av oss arbetar hemma, men har tätt samarbete med oss övriga.

Målet med verksamheten är att ge barnen trygghet, omvårdnad, gemenskap, kunskap och färdigheter. För att nå dessa mål delar vi ofta upp barnen i ålder och utvecklingsnivå. Exempel på detta är gymnastik, tema, Mulle och Knytte.

Tack vare det nära samarbetet mellan oss dagbarnvårdare, känner sig barn och personal trygga med varandra. Vi har varje termin utvecklingssamtal med föräldrarna.

Något som vi tycker är unikt är det täta samarbetet med skolan. Det gör att barnen tryggt kan börja i skolan. 

Läs mer om hur dagbarnvårdarna arbetar i pdf-filen nedan:

Pedagogisk omsorg - dagbarnvårdare (pdf-fil 63 Kb, öppnas i nytt fönster)

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image