Arbetsbyxor till alla tillsvidareanställda i förskolan

11 februari 2016 kl. 12:44

Enhetschefen Yvonne Larsen och Förskolläraren Ellinor Wegmann tittar och pröver på de nya byxorna.Arbetskläder till personalen i förskolan har länge efterfrågats och önskemål har framförts från personal och fackliga organisationer under flera år. Nu erbjuds arbetsbyxor till alla tillsvidareanställda.

Kläder för utomhusaktiviteter har varit högsta prioritet och under hösten 2014 fick all personal i förskolan samt dagbarnvårdare i kommunen varsitt regnställ. Nu erbjuds arbetsbyxor till alla tillsvidareanställda.

– Det är jättebra att det äntligen har kommit igång med arbetskläder och nu detta med steg 2. Det är viktigt även en jämställdhetsfråga, säger Maria Klavestrand, pedagog på Finbo samt facklig representant för Lärarförbundet.

Efter önskemål från personal ges det möjlighet att välja mellan två olika sorters byxor. En arbetsbyxa med rymliga fickor, typ hantverkarbyxa, och en arbetsbyxa i vanlig jeansmodell.

– Detta är väldigt trevligt ur många perspektiv, även ur barnens perspektiv. Nu kan jag leka och skapa med barnen i vår ateljé utan att behöva tänkta på kläderna och om de blir smutsiga av alla färger, säger Ellinor Wegmann, ateljérista och förskollärare.

Utprovning har genomförts i omgångar och den 3 februari har de första byxorna levererats till förskolorna.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image