Astronauten Christer Fuglesang skickade brev till elever i Grytgöls skola

29 februari 2016 kl. 15:24

Alba och Eskil hålla upp det brev som de fått personligt ställt, från astronauten Christer Fuglesang.Eleverna i åk F-2 i Grytgöls skola har arbetat med rymden som område. Några av eleverna fick i uppdrag att genom en blogg knyta kontakt med en livs levande och i allra högsta grad världsledande person inom området, nämligen Christer Fuglesang.

Ett arbetsområde som eleverna i åk F-2 på Grytgöls skola nu arbetar med är rymden. Försteläraren Nina Bark har nyligen deltagit i en utbildning inom området rymdkunskap. I samma veva kom rektor Åsa Amrén och presenterade sin idé om att genom en blogg knyta kontakt med en astronaut, nämligen Christer Fuglesang. 

Nina gav i undervisningen eleverna utmaningar som hon hittade i en blogg där astronauterna och Linneuniversitetet konstruerat uppgifter. Några av eleverna utsågs att skriva ett brev till vår svenske astronaut Christer Fuglesang.

Glädjen är nu stor när ett handskrivet brev från Christer Fuglesang kommit med posten till eleverna på Grytgölsskolan.

Åsa Amren - en mycket stolt rektor- Allt är möjligt, menar rektor Åsa. 

Kompetensförsörjning till framtidens samhälle och skolans uppdrag att inspirera till kunskapsbildning måste följas åt. Att genom kunskap och utbildning få unika upplevelser är livsviktigt, tycker rektor Åsa Amren. 

- Det är det som händer på Grytgöls skola. Vi har höga förväntningar på varandra på alla nivåer; elever, lärare och ledning, säger en mycket stolt rektor Åsa Amren.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image