Kommunstyrelsen gläds med Glasklart - årets UF-företag i länet

14 mars 2016 kl. 13:23

Fyra tjejer med första pris som årets (2106) UF-företagUF-företaget Glasklart från Nya Bergska blev årets UF-företag i Östergötland. De tog även hem förstapriset för årets produktutveckling. Kommunstyrelsen gläds med företaget och har bjudit in dem till nästa möte.

Juryns motivering var:

"I knivskarp konkurrens har vinnarna lyckats förena företagsnytta med samhällsnytta. Kvantitet och kvalité har förenats med tydlig värdegrund. 4 droppar i världen värnar vårt lokala hantverksarv."

Kommunstyrelsen ordförande Anders Härnbro (S), gratulerar till framgångarna och har bjudit in Rebecka Höglund, Julia Jamison, Ellen Gustafson och Ida Abrahamsson till kommunstyrelsen den 21 mars för att berätta om sin affärsidé.

Inte nog med att Glasklart blev årets UF-företag i länet. De tog även hem första priset i kategorin årets produktutveckling och andra plats i årets vara.

- Som politiskt aktiv tycker jag att juryns motivering om att ni har lyckats förena företagsnytta med samhällsnytta är extra inspirerande, skriver Anders Härnbro i sin inbjudan till företaget.

SM i Ung Företagsamhet den 16-17 maj

Över 700 UF-företagare från hela länet ställde ut 185 olika affärsidéer och tävlade i elva olika tävlingskategorier på Stadium Arena i Norrköping den 8 mars 2016.

- Oavsett hur det går, så har ni skapat en fantastisk produkt, lärt er oerhört mycket och, inte minst, satt Finspångs kommun och Rejmyre glasbruk på kartan, skriver Anders vidare.

För vinnarna i samtliga tävlingskategorier väntar nu SM i Ung Företagsamhet på Stockholmsmässan i Älvsjö den 16-17 maj där de kommer att tävla om titeln som svenska mästare i sin kategori.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image