Tredje Grön flagg-certifieringen för Kvarnens förskola

30 maj 2016 kl. 13:00

Certifikat-grön-flaggKvarnens förskola arbetar aktivt sedan starten 2012 med hållbar utveckling och har nu fått sin tredje Grön flagg-rapport godkänd. Tema för denna rapporten är Livsstil och hälsa och närmiljö. 

Kvarnens förskola har en hållbarhetstanke i hela verksamheten och har hittills fått tre certifieringar. Pedagogerna har skapat stort engagemang och nyfikenhet hos barnen och månar om barnens delaktighet och inflytande i arbetet med hållbar utveckling.

Grön flagg- arbete på flera förskolor och skolor

Ytterligare tre förskolor och en grundskola arbetar aktivt med hållbar utveckling genom Grön flagg. Gullvivan, Stacken och Ekesjö förskolor samt Hällestad skola har under våren fått sina handlingsplaner godkända och påbörjat sitt arbete för att nå certifiering.

Grön flagg

Grön Flagg är en certifiering och ett pedagogiskt verktyg som ger ett aktivt och långsiktigt arbete för hållbar utveckling i förskola och skola. Med den internationella certifieringen jobbar miljontals pedagoger, barn och unga världen över mot samma mål – en mer hållbar värld.

Med verktyget Grön Flagg blir arbetet med hållbar utveckling en del av det dagliga skol- och förskolearbetet. Arbetet sker cykliskt i perioder om ungefär ett till två år.

Stort Grattis!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image