13 nya Fairtrade-ambassadörer i Finspång

28 januari 2016 kl. 11:19

13 personer som blivit utsedda till Fairtrade-ambassadörer och deras instruktörTisdagen den 26 januari genomfördes den sista delen av Fairtrades ambassadörsutbildning i Coop Viberga-restaurangen i Finspång. Diplom delades ut av instruktör Eva Lundgren-Stenbom till 13 nya Fairtrade-ambassadörer.

Ambassadörsutbildningen har gett kunskap om etisk handel och konsumtion och om hur Fairtrades arbete hänger ihop med fattigdomsbekämpning i världen. Ambassadörerna har fått lära sig att förklara vad rättvis handel är och planerar nu för att genomföra ett flertal aktiviteter i Finspång under 2016.

Kommunfullmäktige har antagit mål för etisk konsumtion

Ambassadörsutbildningen är en del av Finspångs kommuns satsning på att bli en Fairtrade City.

En annan del av detta arbete rör kommunens offentliga konsumtion. I december beslutade kommunfullmäktige om mål för etisk konsumtion. Målet för 2016 är att 15 procent av allt kaffe och 67 procent av alla bananer som kommunens enheter köper in ska vara etiskt märkt. Med etiskt märkt menas produkter som följer principerna för rättvis handel samt ILO:s kärnkonventioner (ILO = International Labour Organization).

Vill du också vara med i Fairtrade City-arbetet?

Är du sugen på att bli Fairtrade-ambassadör och lära dig mer om etisk handel och konsumtion? Skicka en intresseanmälan till Hanna Höglund (se kontaktuppgifter till höger på sidan).

Om det finns tillräckligt stort intresse i Finspång kan vi ordna fler utbildningar framöver. Möjlighet finns också att gå en utbildning i till exempel Norrköping eller Linköping.

Fikar din arbetsplats rättvisemärkt?

Har du rättvisemärkt fika på din arbetsplats eller skola? Registrera dig på hemsidan Fairtrade på jobbet (se länk till höger på sidan) för att synas på kartan och få ett diplom.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image