Vi bryr oss om dig och din framtid!

När du börjar hos oss vill vi ge dig så goda förutsättningar som möjligt för både ditt skolarbete och ditt vuxenliv.

Körkortspaket

Ett körkort underlättar både i vardagen och i arbetslivet, då många arbeten idag kräver körkort. Därför får alla elever ett generöst körkortspaket av skolan. I körkortspaketet ingår teoripaketet samt åtta körlektioner. Du får själv välja vilken körskola du vill övningsköra på.

För att bli beviljad körkortspaketet krävs att du inte har en hög ogiltig frånvaro. Din kontaktlärare hjälper dig skriva ut din närvaro från skola24 i samband med ansökan och ger dig en blankett.

Skolmat

Det är viktigt med energi för att orka plugga. På Bergska gymnasiet får alla elever äta riktigt god mat varje dag! Vi erbjuder alltså inte ”klassisk” skolmat utan vi satsar lite extra på maten som serveras. Varje dag har du också möjlighet att välja mellan flera olika maträtter med stor salladsbuffé och färskt bröd. På Bildningen serveras maten av Östgöta kök.

Som elev har du även möjlighet att påverka maten genom matrådet som träffas en gång i månaden med elevrepresentanter och representanter från skolans ledning och köket.

Egen dator

Dator är en förutsättning för att klara studierna idag. Alla elever får därför en personlig Macbook Air att använda under sin studietid.

Studietid och mattestuga

En dag i veckan erbjuder vi våra elever på de nationella gymnasieprogrammen studietid. Dit är alla välkomna för att få kvalificerad hjälp av våra lärare och pedagoger. Vissa elever får studietiden inlagd på sitt schema, som ett extra lektions­ tillfälle. Syftet med studietiden är att ge eleverna extra stöd och hjälp med skoluppgifter. En dag i veckan erbjuder vi även våra elever mattestuga. Vill man boka en personlig tid med vår speciallärare i matematik går det också bra.

Förmånskort

Alla elever som börjar på Bergska gymnasiet får ett förmånskort med olika rabatter och erbjudanden. Förmånskorten ger dig rabatter på gymkort, fika, restaurangbesök, evenemang, hörlurar och så vidare.

Mat & Fika

Vi tycker det är viktigt att ta ledigt från stress och måtten ibland. Vad passar då inte bättre än att ta en fika eller en matbit tillsammans med dina vänner - för det är du värd!

Joan’s Café & Bistro
10 % rabatt för alla elever på Bergska gymnasiet på mat, fika och alkoholfritt!
*Kan ej kombineras med andra erbjudanden

O’Learys
15 % rabatt för alla elever på Bergska gymnasiet på mat och alkoholfritt.
*Kan ej kombineras med andra erbjudanden

Logotyper för samarbetspartners

Ha kul!

På Bergska gymnasiet gillar vi att göra roliga saker tillsammans. Delad glädje är dubbel glädje!

O’Learys
15 procent rabatt på O’Learys Gaming Zone.
Utmana dina kompisar på en 3 kamp eller varför inte en 5 kamp?
Följande aktiviteter finns: Bowling, shuffleboard, VR simulator, skyttesimulator, dart, biljard och arkadspel.

Joan’s Café & Bistro
10 procent rabatt på förköpsbiljetter till alla event på Joan’s nattklubb B7. Åldersgräns 18 år.

Stig Perssons Audio Video
Musik har inte bara en stor potential att påverka välmående, minnesfunktioner och motivation utan kan också påverka dig intellektuellt. Det gillar vi!

Som elev på Bergska gymnasiet får du alltid 20 procent på hörlurar på Stig Perssons Audio Video. Gäller alla olika hörlurar: in-ear, on-ear, trådlösa och sporthörlurar.
*Kan ej kombineras med andra erbjudanden.

Logotyper för samarbetspartners

Träning!

Motion håller inte bara kroppen i trim, det ger också bra förutsättningar för att hålla hjärnan i bra form! Vi har avtal med era anläggningar i Finspång som ger dig rabatt på årskort.

Medley (Arena Grosvad)
20 procent rabatt på årskort för alla elever som bedriver studier på Bergska gymnaiset. Gäller vid köp av: Årskort, Multi/träning inklusive bad och relax samt ÖstgötaMedley

Kontakt

Tangra Brussander
Rektor (BA, EK, NA, SA, LÄ)
Bergska gymnasiet, Bildningen

0122-856 74