Trekammarbrunn

Stort träd bland grönskande sly i Regna (Fotograf: Jan Erik Petterson)Du som har trekammarbrunn får din slamavskiljare tömd minst en gång per år mot en grundavgift. Tömningarna är obligatoriska och sker enligt körschema från vår entreprenör. Extra tömningar och akuta tömningar kan du beställa av oss mot särskild avgift. Du hittar alla våra priser i avfallshanteringstaxan (pdf-fil).

Så här funkar det

Innan vi tömmer din brunn får du ett meddelande (avisering) via brev. Där informerar vi om att din slambrunn kommer att tömmas inom sex veckor.

Aviseringen gör vi för att du ska få möjlighet att se till så att slamtömningen går så smidigt som möjligt och att våra chaufförer får en bra arbetsmiljö. När vi sedan tömt din slambrunn eller tank lämnar vi ett meddelande på plats så att du vet att vi varit där.

Tänkvärt för fastighetsägaren

Vägen är sop- och slambilschaufförens arbetsplats och för att minimera risken för olyckor ska framkomligheten och sikten vara god. Hjälp till genom att röja/klippa bort träd och buskar från vägar och tillfarter. Vägbredden ska vara minst 3,0 meter och buskröjd bredd minst 3,5 meter. Minsta frihöjd är 4,0 meter. Vägunderlaget måste kunna bära en större lastbil (26 ton).

Observera

  • Du ansvarar för funktion och skötsel av din avloppsanläggning.
  • Markera platsen där brunnen är belägen så den är lätt att hitta. Sätt gärna en flagga på en pinne eller liknande.
  • Ta bort växtlighet och dekorationer på/runt brunnen.
  • Brunnslocket ska inte vara tyngre än cirka 15 kg.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image