Ett skräpfritt Finspång

11 april 2016 kl. 14:58

glada barn i gula reflexvästar som varit ute och plockat skräp under SkräpplockardagarnaDenna vecka delar vi ut skräpplockarmaterial till alla anmälda skolor och förskolor. Materialet består av sopsäckar, mindre skräppåsar, klistermärken samt enklare handskar. Även i år lottar vi ut ett fint pris bland deltagande förskolor för att ge lite extra motivation - Nu är det dags att arbeta tillsammans för att få en snyggare och tryggare kommun!

Dunderbackens förskola årets representant

Under kampanjveckan (18-23 april) har vi extra fokus på nedskräpning med syfte att visa att det är onödigt och fel. I år är det Dunderbackens förskola som representerar kommunens skräpplockande förskolor och skolor. Under kampanjveckan kommer förskolan arbeta med och om skräp och miljöfrågor.

Plocka #ettskräpomdagen

Var med och visa att nedskräpning är fel genom att:

Hand håller i mobiltelefon1. Plocka ett skräp
2. Dela en bild taggad med #ettskräpomdagen på Facebook, Instagram eller Twitter
3. Utmana en kompis, familjemedlem, kollega eller idol att göra detsamma

Tillsammans håller vi Sverige rent!

#ettskräpomdagen på Facebook

#ettskräpomdagen på Twitter

#ettskräpomdagen på Instagram


Vi håller rent - tidigare kallat Skräpplockardagarna, är en aktivitet initierad av stiftelsen Håll Sverige Rent. Håll Sverige Rent är en ideell organisation som startade redan 1962 och verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Läs mer om stiftelsen på deras webbplats. Länk hittar du i kolumnen till höger.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image