Snart 2 000 deltagare anmälda till Skräpplockardagarna

22 mars 2016 kl. 13:40

Ihopsamlat skräp från Hällestads skräpplockardagarFinspångarna fortsätter att visa sitt starka engagemang i att hålla sin närmiljö snygg och trygg genom att även i år vara med i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning.

Hittills har 1 779 glada skräpplockare anmält sitt deltagande och än är det inte försent eftersom anmälningstiden går inte ut förrän den 29 mars. Heja Finspång!

För dig inom skolvärlden

  • glada barn i gula reflexvästar som varit ute och plockat skräp under Skräpplockardagarna

    Anmäl dig och din klass/förskola senast den 29 mars för att vara säker på att få material. Det gör du genom att gå in på Håll Sverige Rents webbplats. Länk hittar du i kolumnen till höger.
  • Materialet till Skräpplockardagarna består av sopsäckar, mindre skräppåsar, engångshandskar samt klistermärken. Vi ordnar så att materialet kommer ut till de anmälda skolorna och förskolorna under vecka 15.
  • Vecka 16 (18-23 april) är kommunens kampanjvecka och vi rekommenderar att du använder den veckan som riktmärke när du och dina kollegor planerar era skräpplockaraktiviteter.
  • Behövs hjälp med hämtning av insamlat skräp är du välkommen att kontakta Ulf Karlsson, Sjömansängs återvinningscentral. Kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger. Sortera återvinningsmaterial (papper, glasförpackningar, plastförpackningar, metallförpackningar), brännbart, metall samt icke brännbart för sig så långt det går.
  • Vi lottar ut ett fint pris bland deltagande förskolor i kommunen. Pristagarna kommer att presenteras på vår webbplats.

Övriga intresserade skräpplockare

Vitsippor i Engelska Parken (Fotograf: Jan Erik Petterson)

Självklart är företag, föreningar och privatpersoner varmt välkomna att delta i storstädningen av Finspång! Även ni anmäler er på Håll Sverige Rents webbplats (länk finns i kolumnen till höger).

Alla anmälda deltagare innan 29/3 får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och klistermärken. Materialet finns att hämta på Sjömansängs återvinningscentral i mitten av vecka 15.

Efter att du plockat skräp tar själva hand om det ni samlat in. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast och åk eventuellt till Sjömansängs ÅVC om möjlighet finns.

På Håll Sverige Rent webbplats finns mängder av information och pedagogiskt material.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image