Textilinsamling

jeans i en påse med kläder för återanvändningVarje svensk förbrukar i snitt 12,5 kg kläder och hemtextil per år. Av den mängden går 2,5 kg till välgörenhet, 2 kg är kvar i garderoben eller ges bort till släkt och vänner och resterande 8 kg slängs i hushållssoporna. Att slänga textil är resursslöseri - textil ska återanvändas och återvinnas. Ge bort eller sälj kläder och textil som du kanske ledsnat på  - men som kan vara till glädje för någon annan.

Lämna kläder och hemtextilier till Human Bridge

påsar med kläder och skor till återanvändningSedan april i år kan våra besökare på Sjömansängs återvinningscentral lämna in skor, kläder och andra textilier till organisationen Human Bridge. De går antingen till återbruk och får ett fortsatt liv hos behövande i Afrika och Östeuropa eller till recyclingindustrier som  tillvaratar fibrerna och beroende på fibertyp används vid tillverkning av till exempel filtar, madrasser och isoleringsmaterial i bilindustrin.

I behållarna från Human Bridge kan du lämna:
Både hela och trasiga begagnade kläder, underkläder, sängkläder, handdukar, hushållstextilier, hela skor (om möjligt i par och hopknutna), hattar, filtar, handväskor, bälten och accessoarer.

Nej tack till:
Mattor, mattrester, små tygrester, skrädderiavfall, textilproduktionsavfall t.ex. tillskärningsrester, madrasser, kuddar, blöta och/eller starkt nedsmutsade textilier, trasiga skor, trasiga skinnkläder, trasiga paraplyn, trasiga regnkläder, resväskor, korgar, förpackningsmaterial, övriga uppenbart icke textila materialslag.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image