Fördelar med fjärrvärme

Solstrålar bryter genom träd i skogen, foto Hedda RundgrenFjärrvärme är ett bra val när du ska välja uppvärmning. Det är bekvämt, tryggt, ekonomiskt och inte minst ett bra miljöval. Vi har byggt ut fjärrvärmenätet i Finspång sedan mitten av 1980-talet och har nu cirka 18 ledningsmil totalt. Idag har nära 900 fastigheter i Finspångs tätort fjärrvärme som uppvärmningskälla. Fjärrvärmen produceras i Finspångs värmeverk där eldning av biobränsle, hushållssopor och annat avfall värmer upp vatten som levereras till kunderna. Värmeverkets effektiva förbränning och reningsutrustning minskar utsläppen av miljöstörande ämnen och fjärrvärmeanvändandet har minskat det svenska samhällets koldioxidutsläpp med närmare 20 procent. Att välja fjärrvärme är ett bra val för klimat och miljö.  Vi ansluter kontinuerligt skolor, servicehus, företag, flerbostadshus och villor i Finspångs tätort.  

1. Bekvämt och tryggt
Efter att du har anslutit din fastighet till fjärrvärme behöver du inte bekymra dig om krävande underhåll, sotning eller att värmen inte ska räcka till under de riktigt kalla dagarna. Fjärrvärmecentralen producerar varmvatten omedelbart och kontinuerligt. Det innebär att tillgången på varmvatten i stort sett är obegränsad. Pannor som stannar och sotiga pannrum är bara ett minne blott. Med fjärrvärme får du en uppvärmning som sköter sig själv och den tar heller ingen större plats i fastigheten. Pannrummet kan med andra ord användas till något trevligare än att rymma panna och tank.

2. Ekonomiskt
Fjärrvärmens grundläggande idé är att den ska vara billigare och bättre än fastighetsägarnas alla andra alternativ. Vi löser detta genom att använda billiga bränslen som är svåra att använda i små enskilda anläggningar och som annars skulle gå till spillo. Att skaffa fjärrvärme är en klok investering. Anskaffnings- och underhållskostnaderna är låga och jämfört med andra uppvärmningsformer är fjärrvärme konkurrenskraftig och prisutvecklingen stabil. Du får kontroll över din förbrukning och därmed också kostnaderna. 

3. Miljövänligt
Miljön blir den stora vinnaren när du ansluter dig till fjärrvärmenätet. Genom en lokal energiproduktion och återvinning hushållar vi med våra resurser. Som fjärrvärmeproducent kan vi välja den bränslemix som är bäst för miljön och för ekonomin, och värmeproduktionen i våra stora fjärrvärmepannor är effektivare och miljövänligare än när var och än eldar i sin egen villa- eller fastighetspanna. När vi anslutit ditt bostadsområde till fjärrvärmenätet kommer du märka skillnad i din närmiljö eftersom du slipper illaluktande eldning och oljetransporter hemma på ”din” gata. 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image