Installera fjärrvärme i villa

Fjärrvärmecentral visad framifrån (Fotograf: Marielle Johansson)Nedan följer ett typexempel på hur installation av fjärrvärme i en villa kan gå till:

  1. Ingreppet i marken på din fastighet är väldigt litet, vi gräver ett smalt dike fram till husväggen. Röret som vi lägger här är endast 9 cm tjockt inklusive isoleringen, och läggs på cirka 50 cm djup. Röret är även böjbart vilket innebär att vi kan gå runt eventuella träd och planteringar i din trädgård. När diket är grävt gör vi ett hål i ytterväggen till det rum där vi gemensamt kommit fram till att röret ska komma in i huset.
  2. Innanför väggen monterar vi sedan två avstängningsventiler, vi provtrycker sedan och ser att allt fungerar som det ska. Utrymmet kring rören i väggen tätas. Sedan fyller vi igen där vi grävt och återställer efter grävningen. Monteringen av fjärrvärmecentralen i ditt hus görs normalt på en arbetsdag och fjärrvärmen kopplas sedan på direkt. 
    Fjärrvärmecentralen för en villa är ca 1 meter hög, bredden är cirka 60 cm och djupet cirka 40 cm. Fjärrvärmecentralen hängs på väggen, vanligtvis i pannrummet där pannan tidigare har stått. Nu kan du börja planera för hur du vill utnyttja ditt ”nya” rum!
  3. När installationen är klar återkommer vi till dig för en besiktning av anläggningen. Då går vi tillsammans med dig igenom hur fjärrvärmecentralen fungerar. Efter slutbesiktningen har du 2 års garanti på anläggningen. Efter att garantitiden löpt ut ansvarar du själv för din anläggning och dyker det då upp problem vänder du dig till en behörig servicefirma eller installatör för att få hjälp.

Anslutning av villor och småhus 2013

Anslutningsavgiften för villor och småhus 2013 är 87 500 kr inklusive moms i de områden där vi dragit fram kulvert i gatan. I framtida utbyggnadsområden är anslutningsavgiftens storlek knuten till anslutningsgrad men som lägst 72 500 kr inklusive moms vid komplett installation.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image