Finspola istället för att fulspola!

16 november 2017 kl. 12:48

Jag är ingen papperskorgToaletten är en utmärkt plats för avkoppling i vardagsstressen. Och när du ändå tar det lugnt, passa på att skänka en tanke till pappersindustrin som är så duktiga på att göra bra toalettpapper. Det fina med riktigt toalettpapper är nämligen att det löser upp sig i vatten, vilket motverkar stopp. Våtstarka papper som hushållspapper och våtservetter slänger du däremot i papperskorgen.

SPOLA SMART! Spola ENBART ner det som passerat kroppen och givetvis riktigt toapapper i toalettstolen. Ingenting annat. Hela kretsloppet bugar och tackar!

Fira världstoalettdagen den 19 november

JordenDen 19 november är FN:s världstoalettdag, vars syfte är att uppmärksamma sanitetsfrågor runt om i världen. Var tredje människa i världen lever utan tillgång till toalett trots att grundläggande sanitet är en mänsklig rättighet. I Sverige har alla hushåll tillgång till både toaletter och rent vatten, men det är lite si och så med hur vi tar hand om vårt vatten. Det är dags att vi börjar finspola i stället för fulspola* och fintorka i stället för fultorka**. 


*Fulspola innebär att man spolar ned något annat än kiss, bajs och toalettpapper i toaletten.
**Fultorka innebär att torka sig med någonting annat än toalettpapper när detta är slut. Det är helt okej så länge som detta slängs bland förbränningsbara sopor och inte spolas ned i toaletten. 

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image