Sjömansängs återvinningscentral

Personal vid Sjömansäng brottas med en gammal TV vid container för elavfall (Fotograf: Staffan Berggren)Är du intresserad av avfall och återvinning? Vad betyder källsortering och återvinns verkligen allt som som sorteras ut? Gör ett studiebesök till Sjömansängs återvinningscentral och få svar på alla dina frågor!

Vi berättar om avfallssortering, avfallshantering och återvinning. Vi gör en tur ute på området och tittar närmare på vår sorteringsramp där företagare och hushåll lämnar förpackningar av glas, papper, metall, plast, wellpapp, träavfall, komposterbart, metallskrot, brännbart, deponirest (till exempel glasull) samt tidningar och batterier. Vi tittar även på vår miljöstation där hushållen lämnar sina grovsopor och farliga avfall.

Inför studiebesöket

Det är bra om du läst på lite om avfall, miljö och kretslopp och är laddad med frågor så får du ett givande studiebesök. Matnyttiga länkar hittar du i kolumnen till höger.

Sjömansängs återvinningscentral är en relativt farlig arbetsplats och därför har vi åldersgräns för besökande skolelever. Till Sjömansäng tar vi emot elever från förskolan och uppåt.

Flickor vid datorIntresseanmälan. I kolumnen till vänster hittar du ett formulär för intresseanmälan till studiebesök. Du kan även följa denna länk till studiebesöksformuläret.  Fyll i och e-posta till oss så hör vi av oss snarast för att boka besöket. Tänk på att ha 3-4 veckors framförhållning så att vi hinner organisera ditt besök på ett bra sätt.
Det går också bra att ringa eller e-posta direkt till vår informatör. Kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger.

Ordning och säkerhet. För att skapa säkra besöksförhållanden har vi sammanställt ordnings- och säkerhetsföreskrifter. Säkerhetsföreskrifterna ska läsas igenom innan studiebesöket och en kvittens ska lämnas till guiden. 

Ordnings- och säkerhetsföreskrifter vid studiebesök, Sjömansängs återvinningscentral (pdf-fil, 1 Mb, öppnas i nytt fönster)

Välkommen till oss!

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image