Vattenläckage

Det kan bli dyrt att ha ett läckage inom fastigheten. Därför bör du som fastighetsägare då och då kontrollera att vattenledningarna är i gott skick. En vattenläcka på fastighetens servisledning kan vara svår att upptäcka.

Kolla eventuell läcka

Ett bra sätt att kontrollera om det har uppstått en läcka någonstans är att göra så här:  

Vattenmätare för kommunalt dricksvatten1. Stäng alla kranar i huset och lyssna vid vattenmätaren. Om det hörs ett tydligt susande, eller om vattenmätarens lilla tandade hjul roterar innebär det att det finns en läcka.

2. För att lokalisera var läckan finns kan du stänga av ventilerna vid vattenmätaren. Om susandet upphör och/eller om det lilla tandade hjulet stannar innebär det att läckan finns någonstans inne i huset. Öppna ventilen igen och kontrollera kranar, toalettstolar, varmvattenberedare och så vidare för att lokalisera läckan.

3. Om susandet inte upphör när du stängt ventilen före vattenmätaren, utomhus, bör du kontakta oss. Vi kan då hjälpa till att lokalisera läckan.

Dyra läckor

Tänk på att utströmmande vatten kan förorsaka skador på hus och ledningar. Även små läckor kan vara dyra på sikt. Om en toalett står och rinner kan vatten för tusentals kronor försvinna i onödan.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image