Sprinkler för brandbekämpning

Nyanläggning av sprinklersystem
Har du planer på att installera en sprinkleranläggning bör du omgående kontakta oss. Vi undersöker då om en installation är möjlig och, om så är fallet, ger vi dig ett avtalsförslag och en offert. Ring eller skicka E-post, kontaktinformation hittar du i kolumnen till höger. Observera att det inte är tillåtet att ansluta en sprinkleranläggning utan överenskommelse med oss. 

 

Befintliga sprinklersystem
Har din fastighet sedan tidigare ett sprinklersystem installerat där vi är leverantör av sprinklervattnet så ska detta regleras i ett särskilt avtal. Läs mer på sidan 13 i Finspångs kommuns ABVA. 

Avgift och avtal
Nytt från och med 2017-01-01 är att vi kommer att teckna avtal med alla våra sprinklerkunder och även börja ta en årlig sprinkleravgift. Märk att vi kommer att kunna ta ut avgiften retroaktivt från och med 2017, så har du för närvarande inget avtal är du välkommen att kontakta oss snarast. Prislista för avtalstjänster hittar du här (pdf-fil, 428 Kb, öppnas i nytt fönster).

 

Mer fakta och information
Samtliga fastighetsägare som är anslutna till Finspångs kommuns allmänna VA-anläggning är skyldiga att följa de bestämmelser som finns i kommunens ABVA. ABVA är en förkortning för "Allmänna bestämmelser för användande av Finspångs kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning". Du hittar dokumentet här.

Regelverk och standard för sprinkleranläggningar: SS-EN 12845:2015, NFPA 13:2016 och SBF 120:8.

Kontaktformulär

Förbockade fält måste fyllas i

Jag vill:
Vilken verksamhet gäller det?


Beskrivning av ärendet:

Jag vill ha svar via:
Personuppgifter:FeedBackbutton image