Språk/Language

Bemannings­centralen

Bemanningscentralens uppgift är att med god kvalitet och effektivitet administrera och bemanna verksamheter efter deras behov med vikarier och poolanställd personal med önskad kompetens.

De verksamheter som bemannas vid ordinarie personals frånvaro är:

 • äldreboenden
 • hemtjänst
 • särskild omsorg
 • personlig assistans
 • psykiatri
 • förskola
 • måltid
 • lokalvård

Bemanningscentralen ansvarar för korttidsvikariat vid sjukdom, semester eller annan kortare frånvaro i samtliga verksamheter. Inom äldreomsorgen samt social omsorg så ansvarar Bemanningscentralen även för långtidsvikariat på längre än två veckor.

Bemanningscentralen består av en administrativ enhet, en korttidspool och alla personer som arbetar som vikarier. Den administrativa avdelningen tar emot vikariebeställningar och tillsätter vikarier på arbetspass i verksamheterna. Här arbetar bemanningsplanerare, administratörer, bemanningsstödjare och rekryteringskonsulter.

I korttidspoolen arbetar omvårdnadspersonal och barnskötare i en pool som arbetar där medarbetarna bäst behövs för dagen inom verksamheterna som bemanningscentralen bemannar med vikarier.

Vikarie hos bemanningscentralen

På bemanningscentralen finns många vikarier som arbetar som vårdbiträden, undersköterskor, vårdare, skötare, personliga assistenter, barnskötare, lokalvårdare, måltids­biträden, kockar, handledare och boendestödjare.

Finspångs kommun har alltid ett behov av vikarier i våra verksamheter. Som vikarie i bemannings­centralen bör du ha möjlighet att komma till arbetet med kort varsel och kunna vikariera från några timmar och uppåt.

Du anger själv när du kan arbeta och behöver inte vara tillgänglig varje dag. Bemanningscentralen använder ett tidbokningssystem på Internet där du som vikarie kan logga in till en personlig sida och se ditt schema, din kalender och din profil. Du lägger in din tillgänglighet och har möjlighet att bli bokad på de tider som du lägger upp.

Det här krävs av dig

Bemanningscentralen har som krav att du som sökande är flexibel, har ett gott bemötande, lätt för att samarbeta och ett gott bemötande mot brukaren. Du behöver också ha fyllt 18 år, ha goda kunskaper i svenska och datorhantering och för vissa tjänster krävs även körkort och teckenspråk.

För att arbeta i verksamheter där det finns barn och ungdomar (förskola, korttidsboende och boende för barn och ungdomar inom LSS, måltid och lokalvård) krävs att du har ett giltigt utdrag ur polisregistret. Blankett hittar du på Polisens webbplats. Du kan redan i dag ansöka om utdraget så det är klart till den dagen du ska börja arbeta. Du bör inte öppna kuvertet innan du lämnar det till oss.

Utbildningar

Personlig lämplighet är väldigt viktigt och det är meriterande med arbetslivserfarenhet och någon av dessa utbildningar:

 • omvårdnad
 • psykiatri
 • personligassistansutbildning
 • vård och omsorg, habilitering och rehabilitering
 • behandlingsassistent
 • barnskötare
 • kock
 • måltidsbiträde

Gör en spontanansökning

Om du är intresserad av att arbeta som timvikarie önskar vi få in ditt CV samt ett personligt brev där du berättar mer om dig själv och inom vilket område du är intresserad av att arbeta.Är du intresserad av att arbeta som semestervikarie är du välkommen att ansöka via annons du finner på vår karriärsida Jobba i Finspång.

Kontakt

Bokningsansvarig
Bemanningscentralen

0122-852 70
vikariebokning@finspang.se

Telefontid: Vardagar kl. 6.00-15.30, lunchstängt 11.30-12.30. Helger kl. 6.30-12.00.

Yvonne Nielsen
Administratör
Bemanningscentralen

0122-854 97
yvonne.nielsen@finspang.se

Ann-Charlotte Hovbrandt
Administratör
Bemanningscentralen

0122-854 97
ann-charlotte.hovbrandt@finspang.se

Johanna Carlberg
Rekryteringskonsult
Bemanningscentralen

0122-854 99
johanna.carlberg@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Stina Hydén
Rekryteringskonsult
Bemanningscentralen

0122-854 91
stina.hyden@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång

Emeli Vanhanen
Enhetschef
Bemanningscentralen

0122-854 98
emeli.vanhanen@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång