Erasmus + projekt

Under hösten 2019 till våren 2021 har vi ett Erasmus projekt tillsammans med två skolor i Norge och en skola i Tyskland där vi arbetar med miljöfrågor utifrån FN’s globala mål 12. Projektet heter Sustainability – Pay it forward.

Tillsammans med elever och lärare från Val Videregående skola, Øya VGS och BBS Cuxhaven ska vi titta på vilka utmaningar och lösningar vi har i våra respektive områden, skolor och framtida yrken vad gäller hållbar utveckling. Vad gör vi bra? Vad kan vi bli bättre på? Vad kan vi lära oss av varandra?

Elever från bland annat Byggprogrammet kommer att vara delaktiga i projektet. Sex elever kommer att få möjligheten att resa och besöka de andra skolorna. I mars 2020 kommer elever och lärare från de andra skolorna till oss i Finspång.

Det är vi på bilden som ska till Norge!

Första besöket

Projektets första möte var i Val i Norge den 10-15 november. Där lärde vi oss mer om vilka energikällor som används i Sverige, Norge och Tyskland och vilka de mest angelägna miljöproblemen är på de olika platserna. Vi fick också lyssna på flera intressanta föreläsningar om vindkraft, besöka en vindkraftpark, en fiskfabrik, en fiskodling och ett plaståtervinningsföretag samt arbeta kring dessa frågor i olika grupper. En intressant och lärorik vecka med många nya intryck och kontakter med trevliga norrmän och tyskar!

På plats i Norge

Kompletterande information

Kontakt

Annika Rumenius
Gymnasielärare
Bergska gymnasiet, Bildningen

annika.rumenius@finspang.se

Ämnen: engelska, franska och religion