Let's Take A Break UF

"Vi är fyra matglada tjejer ifrån Finspång som startat ett UF-företag för dig som vill ha färskt bröd på lördagsmorgonen."

Affärsidé

Vi serverar vardagslyx till de många människorna i Finspångs kommun genom att erbjuda hemlevererad frukost direkt till dörren, med noggrant utvalda råvaror till ett pris som även passar den lilla plånboken.

Bakgrund

Vi vet att många idag är stressade i sin vardag. Vi människor är dåliga på att ta en paus ifrån allt och unna oss något extra på helgerna. Därför valde vi att genom vårt UF-företag erbjuda servicen med hemkörd frukost av hög kvalité. För det är vi alla värda efter en lång arbetsvecka.

Frukost är som många vet det viktigaste målet på dagen och det är därför väldigt viktigt att man tar sig tiden till att faktiskt äta frukost för att orka med en hel dag. Vi anser även att frukosten är en värdefull stund på dagen där man kan sitta ner, njuta och umgås med sin familj. Det är de små stunderna tillsammans man ska ta vara på så länge det går och det får man möjlighet till tack vare våra frukostpaket som tar bort en stressfaktor om vad man ska äta till frukost. Vi ger familjer möjlighet att umgås med varandra och även avnjuta en underbar frukost tillsammans. Vårt företagsnamn “Let's Take A Break” syftar alltså på att uppmuntra människor till att ta sig tiden till en välförtjänt paus på lördagsmorgnarna. Även att unna sig en och njuta av en god frukost. Människor behöver lära sig att komma bort från stressen ett par minuter om dagen och bara njuta. Detta gör dem under frukosten och det är vi som ger dem möjligheten till det!

Lärare i kursen

Malin Fritiofsson
Gymnasielärare
Bergska gymnasiet, Bildningen

Ämnen: ekonomi

Mikael Sjöberg
Gymnasielärare
Bergska gymnasiet, Bildningen

Ämnen: ekonomi och juridik