Besök oss!

Gymnasievalet är ett stort och viktigt val. Kanske är Bergska gymnasiet rätt val för dina framtidsdrömmar. För att du ska kunna ta reda på det vill vi bjuda in till dig Öppet hus och andra informationsaktiviteter.

Lär känna oss genom att besöka oss på:

 • Gymnasiemässan, 13 november, kl 09.00-16.00 på Stadium Arena
 • Gymnasiedagen, 10 december, Bildningen (endast för grundskolorna i Finspång)
 • Prova på Byggprogrammet med inriktning husbyggnad på Bergska skolan, 9 december (kontakta SYV på din skola om du är intresserad.)
 • Öppet hus, 18 januari på Bildningen (SA, NA, EK, FS, BF, BA). Info om tider kommer
 • Instagram under kontot @bergskagymnasiet, för en inblick i vår vardag

Gymnasiemässan

Vi finns självklart på plats under årets gymnasiemässa på Stadium Arena. På mässan får du chansen att träffa elever, lärare samt vår rektor Tangra. Där kan du ställa frågor om olika gymnasieprogram, skolor och om gymnasievalet.

För att minska risken för trängsel under mässan har olika anpassningar gjorts. Bland annat har grundskolorna fått en specifik besökstid. Klicka på länken för mer information.

Gymnasiedagen

Vi bjuder in alla elever i årskurs 8 och årskurs 9 till en gymnasiedag tillsammans med Curt Nicolin gymnasiet. På Curt Nicolin Gymnasiet kommer ni att få genomföra ett teknikprojekt och hos oss kommer vi ha fokus på de globala målen med olika aktiviteter och övningar. Alla elever på Grosvad och Nyhem i årskurs 9 kommer att besöka Bildningen den 10 december. Årskurs 8 kommer att bjudas in under vårterminen.

Här får ni möjligheten att bekanta er med våra lärare, elever samt våra lokaler. Ni kommer också få mer information om våra program och skolan samt möjlighet att ställa frågor till oss under hela dagen.

Mer information kommer via er studie- och yrkesvägledare.

Prova på Bygg- och anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet bjuder in intresserade elever i åk 9 till "prova-på".

I mindre grupper får besökarna information om skolan och programmet. Vi kommer även prova på vad programmet kan innebära i praktiken så det är bra med oömma kläder och rejäla skor. Skolan bjuder också på fika.

För anmälan och mer information kontakta SYV på din skola.

Öppet hus

Kvällen den 18 januari kommer vi att bjuda in elever och vårdnadshavare till Öppet hus på Bildningen. Vi kommer att publicera ett program med olika starttider för olika informations- och aktivitetspass. Under kvällen har du möjlighet att få mer information om följande program:

 • Samhällsvetenskapliga programmet
 • Naturvetenskapliga programmet
 • Ekonomiprogrammet
 • Försäljnings- och seriviceprogrammet
 • Barn- och fritidsprogrammet

Vi bjuder på fika och det finns möjlighet att ställa frågor direkt till rektor samt till skolans elevhälsoteam. Vår rektor Tangra kommer även att hålla ett informationspass riktat mot vårdnadshavare där hon berättar allmänt om skolan samt skolans höga resultat utifrån statistik och undersökningar.

Vill du veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet hänvisar vi er särskilt till deras "prova-på-dag".

Mer information om Öppet hus kommer, tills dess - save the date!

Följ oss på instagram!

Vi publicerar dagligen informativa inlägg från vår vardag på Bergska. Att följa oss i sociala medier är ett bra sätt att lära känna oss lite bättre. Det går även bra att ställa frågor till oss direkt via chatten så svarar vi inom kort.

Under gymnasievalsperioden brukar vi även arrangera frågestunder i stories där du kan ställa frågor direkt till elever på våra olika program. Håll utkik för våra olika teman under hösten och våren! Vårt konto heter "bergskagymnasiet".

Klicka också runt här på hemsidan för att läsa mer om våra program, inriktningar och kursplaner.

Fem snabba argument

 • Stabil lärarkår med stor samlad erfarenhet
 • Hög lärartäthet och stort elevhälsoteam
 • Hög andel behöriga lärare, över rikssnittet
 • Hög kvalité på undervisningen med goda elevresultat
 • Lagom stor skola med stort hjärta för den enskilda eleven

Kontakt

Camilla Wikman
Studie- och yrkesvägledare
Bergska gymnasiet

070- 217 22 40
camilla.wikman@finspang.se

Finnvedsvägen 4, 612 30 Finspång

Malin Fritiofsson
Kommunikatör
Bergska gymnasiet

072-236 21 54
malin.fritiofsson@finspang.se

Finnvedsvägen 4, 612 30 Finspång