Hantverks­programmet (lärlingsutbildning)

Vill du ha ett konstnärligt yrke och vill lära dig mer om kreativt skapande? Vill du ha en praktisk utbildning som ger dig grundläggande kunskaper om teknik, materialkunskap och företagande? Då är hantverksprogrammet något för dig!

En utbildning som kräver mycket men också ger mycket

För dig som vill ha en förberedande utbildning till ett speciellt yrke i en liten bransch. Du lär dig grunden i hantverksyrket och att skapa och formgiva. Även grundläggande kunskap om forntida tekniker och entreprenörskap ingår i programmet.

Eftersom att programmet är en lärlingsutbildning sker hälften av utbildningen ute i arbetslivet där du får jobba i ett arbetslag och prova på ditt framtida yrke. Du kan skaffa dig en grundläggande högskolebehörighet genom att byta ut eller lägga till några kurser.

Våra inriktningar

  • Övriga hantverk
    Yrkesutgång: Smed

Övriga hantverk

Denna inriktning ger dig en yrkesutgång som smed. Yrket som smed passar dig som är intresserad av att skapa och formgiva och vill ha ett konstnärligt yrke där kreativt skapande är en stor del. Du lär dig smida, ässja och får kunskaper om olika material, tekniker och verktyg.

Kontakt

Tangra Brussander
Rektor (BA, EK, NA, SA, LÄ)
Bergska gymnasiet, Bildningen

0122-856 74
bergska.gymnasiet@finspang.se