Språk/Language

Byle och Ekesjö

Byle och Ekesjö med omnejd ligger i den nordligaste delen av Finspång, som gränsar till Vingåkers kommun. I området bor det drygt 300 personer.

Ekesjö förskola

Området är en del av Norra Skedevi församling med gamla anor. I Byle finns en äldre oskiftad bystruktur från mitten av 1800-talet som ger orten dess karaktär. Många gårdar har kvar stora delar av den ursprungliga karaktären. Området är rikt på fornlämningar.

Handel, service och skola

I området finns ingen dagligvarubutik, den närmsta finns i Högsjö eller Vingåker. I Högsjö finns en mindre dagligvarubutik med utlämning. Vingåkers tätort ligger enbart 8 kilometer från Byle. I Vingåker finns god service i form av bland annat sjukvård, bibliotek, handel, livsmedel och drivmedel.

I Ekesjö finns det en förskola. Grundskola för barn i området erbjuds vanligen i Vingåkers kommun. Närmaste särskilda boende för äldre finns i Vingåkers kommun samt i Hällestad, Rejmyre och Finspångs tätort.

Kommunikation

Bredband är inte utbyggt med fiber till området, men det finns via radiolänk till Byle telestation.

Byle och Ekesjö har kollektiva bussförbindelser via Sörmlandstrafiken linje 401 med Vingåker och Hävla. Genom Östgötatrafiken erbjuds närtrafik i området.

Kontakt

Finspångs kommun

0122-850 00
kommun@finspang.se

Bergslagsvägen 13-15, 612 80 Finspång